Paris'te cumhurbaşkanlığı için oy heyecanı

Türkiye'de 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Fransa'da oy verme işlemi başladı.

Paris'te cumhurbaşkanlığı için oy heyecanı
Paris'te cumhurbaşkanlığı için oy heyecanı
GİRİŞ 31.07.2014 23:09 GÜNCELLEME 31.07.2014 23:09

Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi bugün başladı. Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan vatandaşlar da oylarını kullanmak için kentin kuzeyinde bulunan Parc des Expositions de Villepinte isimli fuar alanına geldi.

1 numaralı geniş salonuna 43 oy sandığı kurulan fuar alanına oy kullanmak için gelenlerin sayısının beklenilenin altında olduğu öğrenildi. Bazı sandıkların bulunduğu yerdeki sistemin çalışmaması sebebiyle oy kullanmaya gelen seçmenler beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar merkezi sistemden arızanın giderilmesinden sonra oylarını kullanabildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyların kullanılacağı ilk gün Paris Büyükelçisi Hakkı Akil de oyunu atmak için fuar alanına gelenler arasında yer aldı. 43 oy sandığını dolaşan Büyükelçi Akil, sandık başındaki görevlilerden bilgi aldı. 21 numaralı sandıkta, "Vatana millete hayırlı olsun" diyerek oyunu kullanan Büyükelçi Akil, "Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına bu imkanı verdiği için başta devletimize ve bize bu imkanı sağlayan Fransız makamlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yurtdışında yapılan seçimler hakkındaki görüşlerini İHA muhabirine aktaran bir Türk vatandaşı, "Her şey güzeldi, düzenliydi. Memleketimiz için hayırlı olmasını istiyorum. İnşallah orada da bir aksilik olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi 3 Ağustos'ta sona erecek. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, yurt dışındaki vatandaşlar randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oy kullanacak. YSK'nın aldığı karar uyarınca, Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos'ta olacak şekilde 4 günde tamamlanırken, Kanada, Avustralya ve Rusya'da oy verme işlemi 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan'da 1-3 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Alçakça anlaşmayı duyurdu!