Ukrayna krizi için Minsk'te toplantı

Ukrayna, Rusya ve AGİT üst düzey temsilcilerinden oluşan Üçlü Temas Grubu, Minsk'de bir araya geldi.

Ukrayna krizi için Minsk'te toplantı
Ukrayna krizi için Minsk'te toplantı
GİRİŞ 31.07.2014 23:13 GÜNCELLEME 31.07.2014 23:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üçlü Temas Grubu, Ukrayna'nın doğusunda sürdürülebilir bir ateşkes için rehinelerin ve gözaltındaki kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna, Rusya ve AGİT'ten üst düzey temsilcilerinden oluşan Üçlü Temas Grubu'nun, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı grupların temsilcileri ile Belarus'un başkenti Minsk'de bir araya geldiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun inisiyatifi ve Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun daveti üzerine gerçekleştiği belirtilen görüşmede, Ukrayna'da düşen uçakla ilgili son durumun ele alındığı aktarıldı. Açıklamada, uluslararası gözlemci ve inceleme ekibinin uçağın düştüğü bölgeye ulaşımının sağlandığına değinilerek, taraflara bu konudaki yükümlülüklere uymaları çağrısı yapıldı.

Görüşmede ayrıca esirler ve gözaltında bulunanların durumlarının ele alındığı belirtilen açıklamada, özgürlüklerinden mahrum bırakılan bu kişilerin derhal serbest bırakılması istendi. Acıklamada, Temas Grubu'nun sürdürülebilir bir ateşkes için rehinelerin ve gözaltındaki kişilerin serbest bırakılması, ateşkesin yürürlüğe girmesiyle eş zamanlı olarak AGİT destekli bir gözlem ve soruşturma mekanizması kurulması, Ukrayna ve Rusya arasındaki sınırda etkili kontrol ve denetleme mekanizmasının kurulması talepleri yinelendi.

Üçlü Temas Grubu'nun, ayrılıkçı grubun temsilcileri ile gelecek hafta yeniden bir araya geleceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı oyalama taktiği ! ! ! . rusyayı oyalama taktiği ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı