BM de Hamas'ı suçladı!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan 72 saatlik ateşkesin bozulmasından Hamas'ı sorumlu tuttu.

BM de Hamas'ı suçladı!
BM de Hamas'ı suçladı!
GİRİŞ 01.08.2014 20:22 GÜNCELLEME 01.08.2014 20:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Ban, yazılı açıklamasında, Gazze'de bu sabah yürürlüğe giren ateşkesin Hamas tarafından ihlal edilmesini ''en güçlü şekilde'' kınadığını belirterek, yaşanan gelişmeler karşısında ''şoke olduğunu ve derin hayal kırıklığına uğradığını'' aktardı.

Bölgede tam olarak neler yaşadığını bağımsız olarak doğrulayacak imkan bulunmadığına değinen Ban, son raporlara göre ateşkesin başlamasından sonra iki İsrail askerinin öldürüldüğünü, birinin kaçırıldığını, bu durumun ateşkesi açıkca ihlal ettiğini ileri sürdü. Ban, ayrıca Gazze'de bu sabah alıkonulan İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını talep etti.

İsrail'in bu sabah yeniden başlattığı saldırılarda 70 Filistinlinin ölmesinden ''derin endişe'' duyduğunu da belirten Ban, özellikle zor durumda olan Gazzelilerin yaralıların tedavi edilmesi, cenazelerinin defnedilmesi, hayati önemdeki altyapının tamiri için ateşkesin önemli olduğunu vurguladı.

Ban, bu süreçte tarafları itidale ve 72 saatlik ateşkes anlaşmasına geri dönmeye davet ederek, taraflar üzerinde etkisi olan tüm ülkeleri de bu etkilerini kullanmaya çağırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Abdulkerim S. Buğra 9 yıl önce Şikayet Et
    BM artık batının yeni ittifak gücü olmuştur. BM'e alternatif gerekli.. Bu örgüt, artık gelişmiş ülkelerin (Batı bloku ve yamaları diyebiliriz) yeni ittifak gücüne dönüşmüştür. Diğer ülkeler (Türkiye de dahil) de enayi rolünü oynamaktadırlar.
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    istisnalar kaidei bozmaz bu kamikaze bozuntusu. Japonları adam bilirdim amma böyle bir japonunun orda bm de olması insanlık adına utanç verici vahim bir durum.. 1945 öncesi ataların senden bin kat iyiydiler , japon. varsa tabi onurunu korumak için senin insanlık adına ordaki zaten işe yaramaz bm mevkiinden istifa etmen gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor