AB'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrıda bulundu.

AB'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı
AB'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı
GİRİŞ 03.08.2014 18:58 GÜNCELLEME 03.08.2014 18:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, son günlerde Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalardan büyük endişe duyduğunu belirterek taraflara ateşkesi ihlal etmemeleri çağrısında bulundu.

Ashton, yaptığı yazılı açıklamada, "Taraflara ateşkese derhal saygı göstermeleri, güç kullanmaktan ve tehditten kaçınmaları, Yukarı Karabağ sorununun barışçıl çözümü yolunda çabalarını sürdürmeleri çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Catherine Ashton, ayrıcaAB'nin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun çabalarını tamamlayıcı olacak şekilde Dağlık Karabağ meselesine siyasi çözüm bulunmasına yeni çabalarla destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 2
  • Ferşid 9 yıl önce Şikayet Et
    Duyda inanma !!. Siz nezaman acaba çözüm üreteceksiniz?Size kalsa bu mesele yıllarca böyle sürer gider.Azeri toprakları yıllardır işgal altında,acaba siz ne adım attınız?Azeri milletininde bir sabrı var mutlaka,bir gün o bardak taşar!!
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    birşey yaptıgınız yok sadece cagrı. birşey yaptıgınız yok sadece cagrı yapın ! ! ! ab nin ne kadar boş bir yapısı oldugunun MİNSK grubunun yetersiz kaldıgının ve işe yaramaz oldugunun en büyük kanıtı bu çatışmalardır ! ! ! ab bugune kadar azerbaucanın işgal altındaki toprakları için ne uluslararası hukuku nede haksızlıgı görmeyerek adeta kör oldugunu ispatlamıştır ! ! ! o yüzden ab nin çagrılarının ve minsk grubunun artık dikkate alınacak bir tarafı kalmamıştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'