İngiltere'den bu görüntü için flaş karar

İngiliz polisi, ABD'li gazeteci Foley'in IŞİD tarafından infaz edilirken çekilen görüntülerinin paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu.

İngiltere'den bu görüntü için flaş karar
İngiltere'den bu görüntü için flaş karar
GİRİŞ 20.08.2014 20:04 GÜNCELLEME 20.08.2014 20:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Londra polisinden yapılan açıklamada, emniyet teşkilatının terörle  mücadele biriminin gazeteci Foley'le bağlantısı olduğu iddia edilen videonun  içeriğini incelediği belirtilerek, "Aşırıcı materyalin Birleşik Krallık  içerisinde izlemesinin, indirilmesinin ya da paylaşılmasının terörizm kanunları  altında suç teşkil edebileceğini kamuya hatırlatmak istiyoruz" ifadelerine yer  verildi. 
 
Bu Sabah İngiltere başbakanlığı ülkenin batısında ailesiyle tatilde  bulunan Başbakan David Cameron'ın tatilini yarıda keserek Londra'ya dönme kararı  aldığını bildirmişti. Cameron da resmi Twitter hesabında, "Eğer James Foley'nin  öldürüldüğü doğruysa bu şoke edici ve ahlaksızca. bugün Irak ve Suriye  konularıyla ilgili toplantılara başkanlık edeceğim" diye yazmıştı. Söz konusu videodaki bir IŞİD militanının İngiliz aksanıyla konuşması  da gündemde geniş yer buldu. 
 
GÖRÜNÜŞE GÖRE İNGİLİZ VATANDAŞI
 
Sabah saatlerinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere  Dışişleri Bakanı Hammond, görüntüdeki kişinin İngiliz aksanıyla konuşmasına  ilişkin olarak, uzman bir ekibin kişinin İngiliz olup olmadığını araştıracağını  belirtmişti. Hammond, "Görünüşe göre kişi İngiliz vatandaşı. Bu durumu  kesinleştirebilmek için araştırma yapacağız" diye konuşmuştu.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    bir müslümanın ahlakında. zulüm ne yönden gelirse gelsin rıza söz konusu değildir. zulmü müslüman işledi diye onun tarafında olmak, zulme rıza göstermektir. zulme rıza gösteren zalimdir..
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Işid ı oluşturan ve destek veren ülkeler ortaya çıkacak. Bunların içinde İngiltere de var elbette ki ingiliz aksanı ile konuşacak...Belkide yıllarca bu teröristleri yetiştirdi ingiltere...Osmanlılarla arapları birbirine düşüren imam hangi millettendi...İngilizler kuzey yarım kürenin en tehlikeli insanlarıdır...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    üzülelimmi sevinelimmi ? ABD dünyada çok masum sivil insan üldürdü !. Afganistanda pakistanda Irakta sudanda ve daha bir çok yerde bilhassa müsümanları öldürdü !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün