Karadavi yeniden başkan seçildi!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanlığı'na Yusuf el-Karadavi yeniden seçildi.

Karadavi yeniden başkan seçildi!
Karadavi yeniden başkan seçildi!
GİRİŞ 22.08.2014 21:54 GÜNCELLEME 22.08.2014 22:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği 4. Dönem Toplantısının bugünkü oturumunda birliğin yeni başkanı belirlendi. Üyelerin üzerinde fikir birliğine vardığı mevcut genel başkan Yusuf el-Karadavi, tek aday olarak katıldığı seçimde yeniden başkanlığa getirildi.

Birliğin başkan yardımcılığı görevlerine de Faslı Şeyh Dr. Ahmed Raysuni, Umman Başmüftüsü Şeyh Ahmed el-Halili ve Malezyalı Şeyh Abdulhadi getirildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin 4. dönem toplantısı çok sayıda alimin katılımıyla Çarşamba günü başlamıştı.

Bünyesinde dünyanın farklı noktalarından çok sayıda alimi barındıran Dünya Müslüman Âlimler Birliği, 2004 yılında kuruldu. Mısırlı alim Şeyh Yusuf el-Karadavi (87) birliğin kuruluşundan bu yana başkanlığını yürütüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı uğurlu etsin.. Karadavi'yi mezhepsizlik, sapkınlık vs. suçlarıyla suçlayanlar dünyadaki müslümanların geçen Ramazan bayramını bile aynı gün kutlayamamasında, gerçek düşmanları bırakıp müslümanların birbirlerine vurmasında, bu duruma sebep olanların kendileri olduğunu bilmelidirler. "Allah'a, kitabına, peygamberlerine iman eden herkes benim kardeşimdir." yerine, araya cemaatini, tarikatini, mezhebini sokmak korkarım sorunun yıkılmaz parçası olmaktır. Karadavi'nin Kudüs-Mescid-i Aksa ve Filistin ile ilgili yaptığı çalışmaları, gayreti bilmeyenler bir yerlerin gazına gelebilirler. Şunu bilmeliyiz ki, yakın zamanda meydana gelen Mısır darbesi, tam bir turnusol kağıdı mesabesindedir. Batı da, içimizdekiler de, halkı müslüman olan devletlerin başkanları da, İslam ne bilim ne teşkilatları da, İslam Alimler birliği de bu turnusoldan boyanmışlar ve renklerini belli etmişlerdir. Rabbim müslüman yöneticileri kararlarında isabetli kılsın ve isabetli kararlarında ayaklarını kaydırmasın.
    Cevapla
  • orhan aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    mezhepsiz kardavi. Kardavî, (Kimseyi taklit etmiyorum) diyor, yani (4 mezhepten birine uymam) diyor. Bu, (Ben mezhepsizim) demenin başka şeklidir. Kimseyi taklit etmediğini söylese de, İbni Teymiyye’ye İmam ve Şeyhülislam diyerek, küçük kitapçığına, ondan 21, talebesi İbni Kayyım’dan ise 8 tane nakil almıştır. El-Halal-vel-Haram kitabının önsüzünde, (Kendimi herhangi bir mezhebe bağlamayı uygun bulmadım. Yalnız bir mezhebin esiri olunmaz) diyor, mezhepleri esaret kamplarına benzetiyor.
    Cevapla
  • orhan aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    el kardavi. çorap üstüne mesti caiz gören kardaviiiiiiiiii. süper mezhepsiz kardavi... bu birliği kuranlar bunu başına getirmişler... bakın gazze icin bir duaları varmı,.. Allah ıslah etsin sizi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı