Patriotların görev süresi uzatılmadı!

Hollanda hükümeti, NATO’nun isteği doğrultusunda Türkiye’ye gönderdiği Patriot füzelerinin görev süresinin uzatılmaması kararı aldı.

Patriotların görev süresi uzatılmadı!
Patriotların görev süresi uzatılmadı!
GİRİŞ 26.08.2014 01:05 GÜNCELLEME 26.08.2014 02:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’ne bilgi veren hükümet, Patriot sistemlerinin görev süresinin biteceği 2015 Ocak sonunda Hollanda’ya götürüleceğini bildirdi.

Hollanda Genelkurmay Başkanı’nın NATO’yu alınan kararla ilgili bilgilendirdiğine yer verilen açıklamada, sürekli kullanım durumunda olan savunma sisteminin büyük bir bakıma ihtiyacı olduğu ve bunun da ancak Hollanda’da yapılabileceği kaydedildi.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik saldırı tehdidinin tamamen bitmediğine dikkati çeken hükümet, bu kapsamda NATO’nun Türkiye’yi koruma çabalarının desteklenmeye devam edileceğini bildirdi.

Hollanda’ya ait Patriot hava savunma sistemi 26 Ocak 2013 tarihinde Adana’da konuşlanmıştı. İlk etapta bir yıllığına gönderilen savunma sistemi ve 250 askerden oluşan birliğin görev süresi, Türkiye’nin talebi doğrultusunda geçen sene kasımda Hollanda hükümeti tarafından bir yıl uzatılmıştı.

Hollanda, daha önce birinci ve ikinci körfez savaşlarının yaşandığı 1991 ve 2003 yıllarında da Türkiye’ye Patriot füzeleri göndermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Musa Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bosuna getirmedi. Hanki ülkeyi savunmak icin getirdiginizi iyibiliyorsunuz
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    GEREKSİZDEN KURTULMAK. Patriot hava savunma sistemi bizim için zaten gereksiz ve bir o kadarda masraflı idi gitmesi iyi oldu. Ayrıca çinle yapılan füze anlaşmasının etkiside göz ardı edilemez tabiki
    Cevapla
  • pasa kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Demekki nato mato bos . siz onlar icin afaganistanda korede irakta ... olesiniz diye var. Ha buda bize des olsin da.Demek neymis baskasinin .... hovardaliga gidilmezmis. yapacaksin kendi füzeni kendi tankini ucagini., gerisi bos
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ALIN GİDİN PATRİOTLARINIZI, HANGARINIZA SOKUN.. Türkiye nin patriotlara ihtiyacı olduğu varsayılarak Nato tarafından gönderilmişti.Şu anda Türkiyenin patriotlara ihtiyacı olduğu halde bunu götürmek istiyor iseler,çok manidar durum ortaya çıkıyor.Nato dahil ne paktlara nede başka ülkelere güvenmeyeceksin.Başının çaresine bakacaksın.Gıda ve savunma sanayiinde dışa bağımlı olmaktan kurtulup çaresine bakacaksın.Belkide bu olay bizi dahada kamçılayacak çok kısa sürede milli patriotlarımızın yapımına sebep olacaktır.Muhanet, insanı mal sahibi yaparmış.Anlaşıldı tamam alın PATRİOTLARINIZI HANGARINIZA SOKUN.biz başımızın çaresine bakarız.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    EMANETCİ ALACAĞINI YA DÜĞÜNDE,YA BAYRAMDA İSTER.. Emanet alanın boynu her zaman incedir.Emanetci alacağını ya düğünde ister ya bayramda ister. Bu nedenle emanet almadan önce iyi düşüneceksin.Türkiye olarak içimizde didişmeyi bırakıp çok çalışıp,çabalamamız lazım.Kasaba minnet etmeyeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...