İngiltere'de IŞİD'e katılım alarmı!

Londra polis komiseri Hogan Howe: "Suriye ve Irak'a giden en az 500- 600 vatandaşımız var!

İngiltere'de IŞİD'e katılım alarmı!
İngiltere'de IŞİD'e katılım alarmı!
GİRİŞ 28.08.2014 04:00 GÜNCELLEME 28.08.2014 04:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ondra polis komiseri Sir Bernard Hogan-Howe, İngiltere'nin terörle mücadele alanında uygulamalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda yer almayı arzulayanların engellenmesi için sunulan tüm önerilere açık olduklarını söyledi.

Hogan-Howe, yurtdışındaki şiddet eylemlerinde yer almayı arzulayan İngiliz gençlerinin engellenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, terör örgütü IŞİD tehdidinin giderek büyüdüğüne ve tehlikeli "militanların" başkent Londra'ya gelebileceğine dikkati çekti.

Aşırıcıların yurtdışına gitmesini ya da dönmesini engelleyecek, yasal olarak uygulanabilecek herhangi bir fikrin iyi bir fikir olduğunu savunan Hogan-Howe, "Bu ülkenin vatandaşı olmak, pasaportunu taşımak bir ayrıcalık. Eğer başka bir ülke, devlet için savaşacaksan ya da başka devlete karşı savaşacaksan, o zaman nerede olmak istediğine dair seçimini yapmışsın demektir" diye konuştu.

Hogan-Howe, ülkedeki mevcut yasaların bu konuda daha da sıkılaştırılması için hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak, evlerine geri dönmek isteyen İngiliz savaşçıların pasaportlarının elinden alınması hususunda yeni bir uygulama getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Komiser Hogan-Howe, terör şüphelileriyle baş edilebilmesi için polis ve istihbarat birimlerine ekstra finansman sağlanması gerektiğini anlatarak, diğer İngiliz yetkililere göre Suriye ve Irak'a savaşmaya gidenlerin sayısına ilişkin daha yüksek bir tahminde bulundu.

İngiliz komiser şöyle konuştu:

"Bizim asıl endişe duyduğumuz nokta, İngiltere'den Suriye'ye ve muhtemelen Irak'a savaşmaya giden kişi sayısı. Birçok kişinin olması. En az 500-600 kişinin gittiğini düşünüyoruz. Bazıları geri döndü. Gözümüz onların üzerinde. Bir terörist ağı içindeler. Bu endişe verici çünkü 3 kişiden 2'sinin Londra bölgesinde yaşayan kişilerden olduğunu düşünüyoruz. Bu büyük bir rakam."

Komiser Hogan-Howe, aşırıcılara karşı alınması gereken önlemler kapsamında, yakın zamanda "Yetkilileri bilgilendirmeden Suriye veya Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının masum oldukları kanıtlanana kadar potansiyel terörist sayılmalı" diyen Londra'nın Muhafazakar Partili Belediye Başkanı Boris Johnson'ın önerisine destek verdiğini de kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    orjınallerı degıl. saf kan ıngılız degıl hasbel kader vatandaslık almısların orda dogmus yanı melez aılelerın cocukları daha cogunluktadır ama genede pasaport tasıyor ya vatandasım dıyor:) ıcıne sorsan gıtsın de gelmesın der tek korkusu bu kafa ıle bunların ulkesıne donerse ben onu nasıl kontrol edıcam onun derdınde baska derdı yok onun::)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı