Azerbaycan'dan ABD'ye sert çıkış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Abdullayev, ABD Dışişleri sözcüsünün ülkesi ile ilgili açıklamalarının asılsız olduğunu söyledi

Azerbaycan'dan ABD'ye sert çıkış
Azerbaycan'dan ABD'ye sert çıkış
GİRİŞ 30.08.2014 16:34 GÜNCELLEME 30.08.2014 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdullayev, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’nin Azerbaycan’da insan haklarının ve sivil toplumun durumu ile ilgili açıklamalarına yanıt verirken, "ABD başka ülkelerde sorunlar arama yerine, kendi içinde insan hakları alanında mevcut olan çok sayıda sorunlarla ciddi meşgul olmalıdır" diye konuştu.

Sözcü Jen Psaki’nin, Azerbaycan ila ilgili dile getirdiği görüşlerin asılsız ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Abdulayev sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasi mahiyet taşıyan, Azerbaycan’ın iç işlerine karışmak ve siyasi baskı girişimlerine hizmet eden bu gibi açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. ABD’nin özünde insan hakları, serbest toplanma özgürlüğü ile ilgili ciddi sorunlar var, ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde meydana gelen olaylar bir kez daha gösterdi ki, insan haklarını dış politika aletine dönüştüren ABD; serbest toplanma ve ifade özgürlüğünün sağlanması, etnik ve ırk temelli ayrımcılığın, aşırı şiddetin uygulanmasının önlenmesi doğrultusunda temel hak ve özgürlükler üzere üstlendiği yükümlülüklerine riayet etmekten uzaktır."

YORUMLAR 1
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycanı uyarmıştım ! ! . azerbaycanı bundan 9-10 ay önce azerbaycanın batıdan uzak durması konusunda buradan uyarmıştım ! ! batıya çok fazla yaklaşmamasını buradan yazmıştım ama ne yazıkki azerbaycan ISRARLA nato ya yaklaşmaya çalıştı ! ! BUNDAN SONRADA BATI, azerbaycanda siyasi istikrarsızlık yaratmak için UKRAYNADAKİ gibi SÖZDE halk hareketi yaratmaya çalıştı, ama azerbaycan anlaşılan türkiyenin durumundan hiç ders çıkarmamış ! ! ! ! İŞTE BUNLARIN SONUCUNDADA BATIDAN KAZIGI ALDI ! ! ! burdan tekrar yazıyorum 1-azerbaycan kendi medyasına çok dikkat etmeli 2-ordusunu güçlü tutmalı 3-iç güvenliğini çok sağlama almalı VE 4-en sonuncusu batıdan mümkün oldugu kadar uzak durmalı ! ! ! batının insan hakları yada demokrasi palavralarına asla kanmamalı ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!