Türk dolandırıcılar Tayland'da yakalandı

Tayland’ın Udon Thani şehrinde iki Türk vatandaşı, sahte kredi kartlarıyla iki bankanın ATM’lerinden para çaldıkları için tutuklandı.

Türk dolandırıcılar Tayland'da yakalandı
Türk dolandırıcılar Tayland'da yakalandı
GİRİŞ 01.09.2014 15:07 GÜNCELLEME 01.09.2014 15:07

Çağdaş Kuvayda (27) ve Süzer Eşref (43) adlı Türk dolandırıcılar Udon Thani’nin Muang semtindeki bir otelde dokuz sahte kredi kartı, 350 dolar nakit para, kredi kartı kopyalayıcı ve iki adet laptop bilgisayar ile yakalandı. İl Emniyet Müdürü Detnarong Sutthchanbancha verilen bilgileri doğruladı.

Kredi kartlarının İsviçre, Hollanda, İngiltere, Finlandiya ve Norveç menşeili bankalara ait oldukları tespit edildi.

İkili Tayland’ın en ünlü gazetelerinden biri olan Bangkok Post’a da haber oldu. Bir süredir bankalardan gelen şikayetler üzerine polis bu ikiliyi arıyordu. Dolandırıcı ikili, ATM’lere yerleştirdikleri aletle kopyaladıkları kredi kartı bilgilerini benzin almak için kullanılan kartların içine yerleştirmişlerdi.

Kasikorn ve Krungsri bankaları Udon Thani’de ATM’lerinden sahte kredi kartı ile para çekildiği bilgisini ileterek il polis teşkilatını harekete geçirdi. ATM’lerdeki kamera görüntülerini izleyen Tayland polisi, her defasında izinsiz para çekimi yapıldığında ikilinin olay yerinde olduğunu tespit etti.

İkilinin, yakalanmadan dört gün önce kredi kartı kopyalama makinesini Türkiye’den alıp Tayland’ın başkenti Bangkok’un Suvarnabhumi Havalimanı'na indiği anlaşıldı. Makineyi getiren Kuvayda, kredi kartı kopyalama makinesi ve kredi kartı bilgilerinin Avrupa’da hacklenen kredi kartlarına ait olduğunu ve yakalanmamak için paraları Tayland’dan çekmeye karar verdiklerini açıkladı.

Tayland, son 30 yılda suç olaylarının en çok üzerine gidilen ve en hızlı şekilde çözülen ülkelerden biri olarak biliniyor. Askeri yönetimin başta olduğu ülke, polis ve ordunun sıkı denetimi hakim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar