IŞİD'e darbe üstüne darbe!

IŞİD terör örgütü, peş peşe operasyonlarla bazı bölgelerde püskürtüldü.

GİRİŞ 17.09.2014 00:35 GÜNCELLEME 17.09.2014 09:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak'ta son 3 ay içerisinde başta Musul, Selahattin ve Diyale illerinde onlarca kent, ilçe, kasaba ve köyü kontrolüne alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, Irak emniyet güçleri ve Peşmerge ordusunun başlattığı operasyonlarla, bazı bölgelerde püskürtüldü. IŞİD, Musul'da bir köyden ve Diyale'de 7 köyden çıkarıldı.

Diyale emniyetinden yapılan açıklamaya göre; IKYB'ne bağlı Peşmerge güçleri ile Arap aşiret militanları, Diyale'nin doğusundaki Kara Tepe Kasabası'na bağlı Ömer Menden, Şermuğ, Birihe, Cafire, Cisat, Bin Aif ve Hadidi köylerine bir operasyon başlattı. Operasyon sırasında 6 IŞİD üyesi öldürüldü. Ömer Menden köyüne giren güçler arama tarama sırasında bol miktarda mühimmat ve cephane buldu. Aynı zamanda aralarında otomatik tüfekler ve tabancaların bulunduğu muhtelif türlerde silahlar, el yapımı bombalar, bomba üretiminde kullanılan bol miktarda ham madde, bombaları patlatmada kullanılan uzaktan kumandalı cihazlar, tıbbi malzemeler, demir kalkanlar ve çalınmış araçlara ait araba plakaları da ele geçirildi.

ÖNCE ABD BOMBALADI, ARDINDAN PEŞMERGE OPERASYON BAŞLATTI

Diğer taraftan IŞİD, Musul'un güneyinde ve Erbil'in 60 kilometre mesafade bulunan Hazer bölgesindeki Hasan Şam köyünden Peşmerge tarafından püskürtüldü. IKYB'nin Musul kolu üyesi Geyat Soreci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün gece yarısından sonra ABD savaş uçaklarının Hazer'de bulunan IŞİD noktalarını bombaladığını, ardından da Peşmerge kuvvetlerinin bu sabah bölgeye karadan geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını söyledi. Soreci, operasyon sonrasında Hasan Şam köyündeki çok sayıda IŞİD üyesinin abluka altına alındığını belirterek; "Köyün yüzde 99'u Peşmerge kontrolüne geçti. Abluka altındaki IŞİD militanlarının gün içinde teslim olması bekleniyor" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • ortaasyaislam 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid belası. ışid batılı devletlerin birçok amaçla kurduğu bir örgüttür bunlardan biride bu devletlerde yaşıyan radikal müslümanlardan kurtulmaktır bilindiği gibi örgüte hollanda ingiltere gibi bir çok avrupa ülkesinden katılanlar var.amaç içlerindeki radikal müslümanlar ışide katmak ve onlarda kurtulmak.ayrıca örgütün içinde bir çok ingiliz istihbaratından ve mossaddan kişiler var.Türkiyenin ışid konusunda sessiz kalma nedeni ise avrupa zaten bu belayı türkiyeye bulaştırmak istiyor eğer türkiye bu işe karışırsa batı ülkeleri bu işten elini ayağını çeker ve türkiyeyi onlarca sene uğrastığımız pkk belasından çok daha büyük bi belayla başbaşa bırakırlar.ayrıca o kafa kesme sahnelerinin çoğu hepsi demiyorum sadece bir film senaryosu olabilir dikkat ederseniz kafası kesilmek üzere olan bir insan o kadar sakin olamaz
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl HARCİ sizlersiniz. İslam cağrafsıynda oluk oluk kan akıyor ...burda harci olmayanlar niye CİHAT etmiyor? eğer siz onarı müslüman sanyasdınız elbete onar için cihad ederdiniz. müslüman hakları müslüman saymadığını için dir ki cihad ta etmiyorsunuz... Ayrıca harciler ALİ r.a halife olduğu zaman vardılar !!! IŞİD savaştığı yönetciler ne ne zaman ALİ r.a gibi Allahın şeriatı ile hükmetti? ve askleri ali r.a askleri gibidielr mi? malki rafizi kafir... esed askleri ha keza nusrani sapık müşrik..pkk kafir kıyas yaprekn batıl yıkas yapmayınız...
    Cevapla
  • YORUMCU 9 yıl önce Şikayet Et
    burhan sami emre vb.. Kürtleri çekememeniz ve Kürtlere olan kininiz sizin iyice ruh halinizi bozmuşa benziyor! İŞİD denen insanlık dışı terör örgütünden bile medet umacak kadar yazı yazıyorsanız size hiçbirşey demeye gerek yok düştüğünüz ruh hali bile size yetiyor! ABD olmasaydı diyorsunuz da Suriye de YPG'nin karşısında hergün yenilen ve YPG'nin şamar oğlanı haline gelmiş İŞİDİNİzi tutan mı vardı?
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    demirtaş ne diyordu..kürtler IŞİDe diz çöktürüdü... ancak IŞİD kürtlere vurmaya başlayınca ne yaptılar büyük babaları ABDden yardım dilendiler,yalvardılar! Bir IŞİD'İn bile hakkından gelemediler,bir de türk:İyey kafa tutuyorlardı bir kedimizi bile teslim etmeyixz diye..gördük peşmergeleri yeni kurulmuş IŞİD karşısında bile donlarını toplayamadan kaçtılar ve ADBden yardım dilendiler..değilmi ki siz ülkeniz IRAK'ı ABDye peşkeş çektiniz,ADB daha çok sizinle oynar böyle..IŞİDi kurar sizi boğuşturur,ders verir,gelir yardım eder ne için,onun birazd aha kölesi olmanız için,size bağlar böylelikle..sizde ırak halkının petrollerini ABDye peşkeş çekersiniz..sizin gururunuz ve karekteriniz bu işte!
    Cevapla
  • erkan çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    inanılmaz insanlarsınız. karşınızda ki sünni mücahitler değil haricilerdir. H.z. Muhammedin dinine karşı olanlar. Sizin müslümalık dediğiniz bu ise ,inan ki sizinde o haricilerden farkınız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı