BBC: IŞİD, Papa’yı Türkiye’de öldürebilir

BBC ve The Daily Telegraph "IŞİD Papa'yı Türkiye'de öldürebilir" manşetiyle yeni bir provokasyona imza attı...

BBC: IŞİD, Papa’yı Türkiye’de öldürebilir
BBC: IŞİD, Papa’yı Türkiye’de öldürebilir
GİRİŞ 17.09.2014 21:03 GÜNCELLEME 17.09.2014 21:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesi bugün birinci sayfadan verdiği haberinde Vatikan'ın IŞİD'in Papa Francis'e Müslüman bir ülkede suikast girişiminde bulunmasından korktuğunu yazdı.

BBC de The Daily Telegraph'ın haberine atfen "IŞİD Papa'yı Türkiye'de öldürebilir" yorumunu başlık yaptı.

Gazete Irak'ın Vatikan Büyükelçisi Habib El-Sadr'ın İtalyan La Nazione gazetesine yaptığı uyarıya yer verdi. Papa, Pazar günü çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye ilk ziyaretini yapacak. Papa'nın, Pazar günkü Arnavutluk gezisinden sonra Kasım ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğine işaret eden Habib El-Sadr, Papa'nın Türkiye'de IŞİD saldırısına uğrayabileceği tehlikesine değindi.

Pazar günü Arnavutluk'u ziyaret etmeye hazırlanan Papa'ya yönelik IŞİD tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen El-Sadr Arnavutluk'un yanısıra Papa'nın Türkiye'de de saldırıya açık olduğunu ileri sürdü.

Diplomatik çevrelerden öğrenildiğine göre Papa'nın Türkiye ziyareti 28 Kasım'da başlayacak.

Papa'nın 30 Kasım'da Fener Rum Patrikhanesi'nde Aziz Andreas yortusuna katılması bekleniyor. Papa Ankara'da da resmi temaslarda bulunacak.

IŞİD militanları, son haftalarda halifeliklerini Roma'ya kadar uzandıracaklarını ve bayraklarını Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda dalgalandıracaklarını iddia etmişlerdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • mevsim sonbahar 9 yıl önce Şikayet Et
    Papa'yı en iyi biz koruruz.... Hristiyan alemi hiç merak etmesin , Papa'yı en iyi koruyabilecek ülkelerden biriyiz...
    Cevapla
  • Ali Ahmet Aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali Cengiz oyunu!. Bu tür haberlerle Türkiye yi psikolojik olarak baski altina alarak kendileri ile isbirligi yapmaya zorlamaya calisiyorlar. Politikacilarimizin da siyasetin verdigi tecrübelerini kullanarak ona göre bir yanit vermeleri, bu tür dolduruslara gelmemeleri ve kaliteli bir siyaset cizgisinden ayrilmamalarini arzu ederiz.
    Cevapla
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    medya ve muhalefet. düşmanı dışarda aramanıza gerek yok, bizim muhalefet ve medya dünyaya bizi hem terörist ülke hem yardım yataklık yapan ülke olarak lanse ediyor, bu bakımdan dış basını suçlamıyorum
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    alakası yok demeyin. hani kürt petrolu vardı denizde gemi kalmıştı amerika onay vermişti sattıydı eee ne oldu şimdi işidden petrolü hangi ülke alıyor bir tespit edilsede anlaşılsa..bize türkiye alıyor diyorlar duman kalksada öğrensek hangi ülke alıyor o zaman peruk düşebilir..
    Cevapla
  • revaha 9 yıl önce Şikayet Et
    ///////////////. Düşman kapıya dayanınca silahlı mücadele üstümüze ne kadar farz olursa, şuan için de gece gündüz çalışıp en güçlü olmaya çalışmak bir o kadar üstümüze farz.Yüce Allah c.c kafirlerden daha güçlü olmadıkça onlarla savaşa girmeyin buyuruyor.Cihat sadece silahla yapılmaz ....Şuan en son teknolojik silahları yapmak için gece gündüz çalışma şevkini , yüce Allah c.c tüm vatanını seven başta mühendislerimiz olmak üzere tüm milletimize versin inşaallah...Allah C.C kuran-ı kerimin'in yolundan ayırmasın bizleriii ...aminnn..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor