Yunanistan'dan IŞİD açıklaması

Yunan Polis Teşkilatı (ELAS), IŞİD örgütü militanlarının Yunanistan'da eğitildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yunanistan'dan IŞİD açıklaması
Yunanistan'dan IŞİD açıklaması
GİRİŞ 20.09.2014 15:12 GÜNCELLEME 20.09.2014 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ELAS, IŞİD militanlarının bir Yunan havacılık şirketi tarafından eğitildiği ve kendilerine sahte teknisyen ve pilot belgesi sağlandığına ilişkin haberler üzerine yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu, bu konuda şubat ayından itibaren sürdürülen araştırmalarda herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

Açıklamada, iddialarda adı geçen şirketin çalışma izninin yetkili makamlarca iptal edildiği ve bununla ilgili hazırlanan dava dosyasının Atina Temyiz Savcılığına sevk edildiği kaydedildi.

Yunan özel ANT1 televizyonu, dünkü haber bülteninde, Yunan polisinin, ABD gizli servislerinin, Atina Havaalanı yakınlarındaki Markopulos bölgesinde bulunan bir Yunan havcılık şirketinin, IŞİD militanlarını eğittiği ve 800 kişiye sahte pilot ve teknisyen belgesi sağladığına ilişkin uyarıları üzerine soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Yunan medyasında yer alan polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde ise bu konuda yapılan araştırmalarda Markopulos'ta eğitim gören kişilerin Asya, Afrika ve Avrupa kökenli olduklarının belirlendiği ancak IŞİD ile ilişkileri bulunmadığının tespit edildiği ve bu konuda ABD'li yetkililere bilgi verildiği kaydedildi.

Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde, birçok ülkenin gizli servisi tarafından takip edilen ABD ve AB pasaportu taşıyan bazı IŞİD militanının, Atina Eleftherios Venizelos Havaalanı'nı kullanarak dünyaya yayıldıkları iddia edilmişti.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    ee bizde bir kere yapsak ne olur. bize yakıştırılanları bizde yapsak tam zamanı değilmi indirect olarak bakalım reflekslerine olur bizimkini her konuda ölçüyorlar ya:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı