Ukrayna'daki çatışmalarda 3 bin 245 kişi öldü

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'daki çatışmalarda ölenlerin sayısının 3 bin 245'e ulaştığını bildirdi.

Ukrayna'daki çatışmalarda 3 bin 245 kişi öldü
Ukrayna'daki çatışmalarda 3 bin 245 kişi öldü
GİRİŞ 23.09.2014 22:23 GÜNCELLEME 23.09.2014 22:23

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Ukrayna'daki insan hakları durumunu oturumda ele aldı. 

Oturumda konuşan BM İnsan Hakları'ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İvan Simonoviç, Ukrayna'nın doğusundaki grupların yabancı unsurlar yardımıyla radikallleşmeye devam ettiğini söyledi.

Ukrayna'daki çatışmalarda 21 Eylül tarihi itibarıyla 3 bin 245 kişinin öldüğünü belirten Simonoviç, Malezya uçağının düşmesiyle hayatını kaybeden 298 kişinin de eklenmesiyle, bu rakamın 3 bin 543 olduğunu aktardı.

Bu rakamların ulaşılabilen kaynaklardan gelen bilgilerden derlendiğine işaret eden Simonoviç, gerçek rakamın çok daha fazla olabileceğini vurguladı.

Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçılar, Ukrayna'nın doğusunda nisan ayında hükümet güçleri ile çatışmaya başlamış, taraflar 5 Eylül'de ateşkes anlaşması yapmıştı.

Kırım

Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin de pek çok insan hakları sorununa yol açtığına değinen Simonoviç, insan hakları ihlallerinin "öz savunma güçleri" adı altındaki gruplar tarafından yapıldığını ifade etti.

Simonoviç, "Kırım'da Rusya Federasyonu yasalarının kabul edilmesiyle ifade, toplanma, örgütlenme, din ve vicdan özgürlükleri kısıtlandı" dedi. 

Kırım Tatarlarının liderlerinin Kırım'a girişinin engellendiğine dikkati çeken Simonoviç, "Kırım Tatarları özellikle eğitim, istihdam ve mülkiyet hakları konusunda ayrımcılığa maruz kalıyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak