Ukrayna'da çatışmalar sürüyor!

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te meydana gelen silahlı saldırılarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna'da çatışmalar sürüyor!
Ukrayna'da çatışmalar sürüyor!
GİRİŞ 06.10.2014 20:43 GÜNCELLEME 06.10.2014 20:43

Donetsk Kent Meclisi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, bugün gün boyunca kentte silah seslerinin "durmak bilmediği" kaydedildi. Gündüz saatlerinde ağır silahlardan atılan mermilerin apartmanlara isabet etmesi sonucunda birkaç evin tamamen yok olduğu kaydedilirken, söz konusu saldırı sonucunda 3 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 4 vatandaşın ise yaralandığı vurgulandı.

Açıklamada, akşam yine kente yönelik ağır silahların kullanıldığı silahlı saldırıların yeniden başladığı kaydedilirken, bu çerçevede kentin Petrovski ve Kirovski ilçelerindeki bazı semtlere yönelik saldırıların düzenlendiği ifade edildi.

Öte yandan, Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosundan yapılan açıklamada da, Ukrayna ordusunun doğuda ayrılıkçıların silahlı saldırılarına karşılık vermesi sonucunda 4 ayrılıkçının öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların Donetsk havaalanına 2 kez saldırı düzenlediği, ayrıca Donetsk'in Debaltsevo, Redkodub, Uglegorsk, Starognatovka, Mariinka, Nikişino ve Sçastye kasabaları yakınlarında bulunan Ukrayna silahlı kuvvetlerine saldırılarda bulunduğu kaydedildi.

Ayrılıkçıların bu saldırıları silahlı kuvvetler tarafından püskürtüldüğü kaydedilirken, bu saldırılar sırasında 4 ayrılıkçının etkisiz hale getirildiği, bir de ayrılıkçılara ait bir askeri aracın imha edildiği vurgulandı.

Ukrayna silahlı kuvvetleri ile doğudaki ayrılıkçılar arasında geçen ay başında ateşkes ilan edilmesine rağmen, taraflar arasında sık sık silahlı çatışmalar meydana gelirken, taraflar da ateşkes rejiminin ihlal edilmesinde birbirlerini suçluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu