İslami lider zindanda Hakk'a yürüdü

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle hapiste bulunan Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam vefat etti.

İslami lider zindanda Hakk'a yürüdü
İslami lider zindanda Hakk'a yürüdü
GİRİŞ 24.10.2014 05:35 GÜNCELLEME 24.10.2014 07:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Azzam'ın avukatı Tajul İslam, Azzam'ın durumunun kötüleşmesi sonucu Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığını ve burada hayatını kaybettiğini söyledi.

İslam, Azzam'ın 92 yaşında olmasına dikkati çekerek, "Hükümet ve mahkeme, Azzam'ın solumun yetersizliğinin olduğunu biliyordu. Azzam'ın hapiste daha iyi koşullarda tutulmasını talep etmemize ve durumunun ağırlaşmasına rağmen, bu talebimiz kabul edilmedi" dedi.

Azzam, bir süredir solunum yetersizliğinden tedavi görüyordu.

Ğulam Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak gerekçesiyle yargılanarak, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince 90 yıl hapse mahkum edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bölünmeye Karşı Çıktığı İçin.... Belli ki 1971'deki sözde Bangledeş milli mücadelesine karşı çıkarak İslam toplumunun bölünmesine, milliyetlere ayrılmasına karşı çıkmıştır... Allah rahmet etsin....
    Cevapla
  • idris aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    İbret al ey pensilvanya. Gülen acaba ibret alıyormudur. Yorum bile yapmıyacağım
    Cevapla
  • No FEAR!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin.. islama yaptığın bütün hizmerler için allah senden razı olsun
    Cevapla
  • Hazret YİĞİTER 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eyleye. Selam sana Ğulam AZZAM, inşallah Rabbimin rahmetinden faydalanırsın. Seni oralarda perişan eyleyenler de kına alsınlar. Onlar için cehennem ateşi daha da şiddetlenir umarım. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
    Cevapla
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    refiki ala'ya (yüce dosta). ölümleri yüce dosta yolculuk olan yüce insanlara dünyada ve ukbada selam olsun...allah gani gani rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte dolar, enflasyon ve faiz tahmini...
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı