BM Kıbrıs'ta tansiyonun düşürülmesini istedi

BM Genel Sekreteri Ban, Kıbrıs'ta hidrokarbon konusundaki tartışmalar ve devamında müzakerelerin kesilmesinden duyduğu endişeyi bildirdi.

BM Kıbrıs'ta tansiyonun düşürülmesini istedi
BM Kıbrıs'ta tansiyonun düşürülmesini istedi
GİRİŞ 23.10.2014 22:41 GÜNCELLEME 23.10.2014 22:41

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile biraraya geldi.

BM Genel Sekreterliği'nden görüşmeye ilişkin verilen bilgiye göre, toplantıda Eide, Kıbrıs ve yakın çevresindeki son gelişmeleri Genel Sekreter'e aktardı.

Genel Sekreter Ban da, Kıbrıs'ta hidrokarbonla ilişkili konular nedeniyle gerginliğin artması ve müzakerelerin kesintiye uğramasından duyduğu endişeyi vurgulayarak, "Konuya taraf tüm kesimlerin, zaten istikrarsız olan bölgenin daha da istikrarsızlaşmasını engellemek amacıyla tansiyonu düşürmesi gerekiyor" dedi. 

Tarafların gecikmeden müzakere masasına dönmesini isteyen Ban, bölgedeki ülkelere de yapıcı müzakereler için elverişli bir ortam oluşmasına katkı verme çağrısı yaptı.

Eide'nin Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan'a ziyaretler gerçekleştireceğini kaydeden Ban, tüm tarafların Eide ile yapıcı bir çalışma içinde olmasını umduğunu belirtti.

Ban, Eylül ayında Kıbrıslı liderlerin müzakereleri hızlandırma taahhüdünde bulunduklarını da hatırlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakere sürecindeki son gelişmelere ilişkin, geçen hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, "İyi niyet yetkilerinizi kullanarak, Kıbrıs Rum tarafının adil, sürdürülebilir ve müzakere edilmiş bir çözüme varmak adına, ön şartsız müzakere masasına dönmesini sağlamanız için ekselanslarının yardımını istirham ederim" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı