IŞİD'e 80 ülkeden katılım var

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin kişinin IŞİD saflarına katıldığını rapor etti.

IŞİD'e 80 ülkeden katılım var
IŞİD'e 80 ülkeden katılım var
GİRİŞ 31.10.2014 20:10 GÜNCELLEME 31.10.2014 20:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi'nin El Kaide'ye uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi tarafından hazırlanan rapora göre, IŞİD bölgedeki tüm önlemlere rağmen yeni savaşçıları saflarına katmaya devam ediyor. Konseye sunulan uzmanların raporuna göre, 2010'dan itibaren bölgeye savaşmaya giden yabancı sayısında büyük artış yaşandı. Raporda, 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin yabancı savaşçının son dönemde Irak ve Suriye'ye giderek El Kaide ile bağlantılı grupların safına katıldığı belirtildi.

IŞİD'in saflarında  Maldivlerden Norveç'e hatta Şili'ye kadar birçok ülkeden savaşçının bulunduğunu ifade edildi. Raporda, "1990-2010 yılları arasıyla kıyaslandığından 2010'dan beri yabancı savaşçıların toplam sayısı kat kat fazla" ifadesi yer aldı. 

"DÖNDÜKLERİNDE RİSK OLUŞTURACAKLAR"

Yüksek sayıdaki yabancı savaşçıların yıllarca sürecek bir tehdit oluşturabileceği kaydedilirken, bu savaşçıların kendi ülkelerine döndükleri zaman da büyük risk oluşturacaklarına dikkat çekildi. 

Eylülde ABD öncülüğünde BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve oybirliği ile kabul edilen karar tasarısı tüm BM üyelerinin yabancı savaşçıların engellenmesi ve finans kaynaklarının kesilmesi için çağrıda bulunmuştu. CIA de 12 Eylül'de yaptığı açıklamada özellikle IŞİD'in savaşçı sayısının 20 bin ile 31 bin arası savaşçısının bulunduğunu açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    ne diyor büyük savasciymis 100yildir carpitilan tarihte ne degisti bilmiyorum yada kim korkak kim hakli kim suclu kim sucsuz ama su gercek Korkusuz Savasci Müslüman Türk milletinin alninda bir fahis lekesi gibi durdukca konusmanin anlami yok 30bin kisinin katilini kesemeyen kesilen kim olursa olsun karsi cikar vesselam
    Cevapla
  • kerem buyukdeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    ISID'i dost edinenler defolsun ulkemizden, islam dusmanlari
    Cevapla
  • kerem buyukdeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ISID vahsetine destek verenler yargilanmali, tabii PKK'ya da. Ama barbar ISID'in kafa kesme isini ALLAH adina yapmasina destek veriyorlar, ne kadar Kurt dusmani varmis. Kurtler topyekun potansiyel suclu
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk soy ağçını ve ırkını yok edecek olan ışıd yanındayız DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR
    Cevapla
  • .Nuri Bilekçi 9 yıl önce Şikayet Et
    ırk yok edilecek ha! aferin müslüman Allah niyetine göre versin inşallah. Irkla işin ne? Allah mutlak adalet sahibidir. Kürt ırkı imha olsun demek kastı çok aşan bir ifade. Önce Allah'a(cc) havale ediyoruz.
    Cevapla
  • conan 9 yıl önce Şikayet Et
    marım işid senın de bırgun ulkene gırer ve senın soy ağacına pır çaput bağlar ozaman da boyle kılavye erkeklığı yapabılecekmısın düşmanım dostu
    Cevapla
  • tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    ışıd şu peşmergeye güzel bir karşılama yapsa bombalardan oluşan bir kokteyl sunsa.
    Cevapla
  • ilhan 9 yıl önce Şikayet Et
    sevdim bu işıdı oki bütün haçlı birlik olmuş terörist diyorsa .
    Cevapla
  • murat aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yani işid kedi yiyenelr değilmi.satanistmi ne yada karanlıkların gücü olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...