İran ve Rusya'dan ortak açıklama

İran ile Rusya, "Petrol fiyatlarını uluslararası seviyeye çıkarmak için petrol üreticisi ülkelerle işbirliğine hazırız" dedi.

İran ve Rusya'dan ortak açıklama
İran ve Rusya'dan ortak açıklama
GİRİŞ 17.11.2014 19:16 GÜNCELLEME 17.11.2014 19:16

Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin, İran'ın başkenti Tahran'da, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile görüştü.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Laricani'nin daveti üzerine resmi ziyaret kapsamında Tahran'ı ziyaret eden Narışkin, Laricani ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, görüşmelerde küresel ve bölgesel sorunlar, terörizm, uyuşturucuyla mücadele ve ekonomi konularının gündeme geldiğini bildirdi.

Narışkin, Moskova ve Tahran'ın küresel ve bölgesel konularda benzer pozisyonlara sahip olduğunu belirterek, "Rusya ve İran olarak dünyanın çeşitli bölgelerindeki krizlerin baş aktörü olan bazı Batılı ülkelerin mevcut politikalarına karşıyız" dedi.

Rusya ve İran'ın Batı'nın ekonomik yaptırımlarına bakışının aynı olduğunu da söyleyen Narışkin, yaptırımları "siyasi baskı aracı" olarak niteleyerek, uluslararası hukukta yerinin olmadığını savundu.

İran'ın, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Parlamenter Asamblesi Toplantısı'na gözlemci olarak katılmasını önerdiklerini de ifade eden Narışkin, "İran'ın katılımının, bölgenin istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacağına eminiz" ifadesini kullandı.

Narışkin, son haftalarda düşüş gösteren petrol fiyatlarıyla ilgili "petrol fiyatlarını uluslararası seviyeye çıkarmak için petrol üreticisi ülkelerle işbirliğine hazır olduklarını" kaydetti.

İran Meclis Başkanı Laricani ise Rusya ile her alanda iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, iki ülke meclisleri arasında işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...