Türkiye'de dinler arası diyalog çağrısı yapacak!

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Parolin, dinlerarası diyalogun, Papa’nın Türkiye seyahatinin merkezinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de dinler arası diyalog çağrısı yapacak!
Türkiye'de dinler arası diyalog çağrısı yapacak!
GİRİŞ 26.11.2014 22:03 GÜNCELLEME 26.11.2014 22:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Katolik aleminin ruhani lideri ve VatikanDevlet Başkanı Papa Franciscus’un cuma günü başlayacak Türkiye seyahatinde, dinlerarası diyaloğun ana konulardan biri olduğunu söyledi.

Papa Franciscus’un tarihi Türkiye ziyaretini Vatikan Televizyonu’na değerlendiren Parolin, "PapaFranciscus, kiliseler arasındaki dostluk, işbirliği ve diyalog bağlarını güçlendirmek, zulüm altındaki, zor durumdaki Hristiyan kardeşlerimizin endişelerini dile getirmek için Türkiye'ye gidiyor" dedi.

Dinlerarası diyaloğun bu ziyaretin ana gündem maddelerinden biri olduğuna dikkati çeken Kardinal Parolin, "Dinlerarası diyalog ile dinin manipülasyonunu, Allah adına şiddete başvurmayı kınamak gerekiyor" dedi. 

Parolin, Ortadoğu'daki hassas durum ile Türkiye’de ve bölgedeki Hristiyanların durumunun ele alınacak diğer konu başlıkları olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Bosuna Ugraşma 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz senin dinine geçmiyeceğiz ve seni dinlemiyeceğiz. Dinleri eşit sayan pensilvanyalı kabile büyücüsü ile dertleş o seni anlar. Senin dinin sana , benim dinim bana.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar