Kuyumcuda çatışma: Soyguncu öldürüldü

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Moers kentinde, bu sabah kuyumcuyu soymaya çalışan bir kişi, çıkan çatışmada öldürüldü.

Kuyumcuda çatışma: Soyguncu öldürüldü
Kuyumcuda çatışma: Soyguncu öldürüldü
GİRİŞ 22.12.2014 18:57 GÜNCELLEME 22.12.2014 18:57

Olay Türkler'in de yoğun olarak yaşadığı Moers şehrinin Repelen semtinde meydana geldi. Sabah saat 07.00 sıralarında silahlı iki kişinin, sahibinin Alman olduğu öğrenilen Juwelier Schmuckkästchen adlı kuyumcuyu soymaya çalıştığı sırada, kuyumcu ile karşı karşıya geldiği ve silahlı çatışmanın başladığı belirtildi. Çatışmada, hırsızlık girişiminde bulunan iki kişiden birinin olay yerinde hayatını kaybettiği, diğerinin de olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

Olay yerine gelen Alman polisi kaçan diğer hırsızın izini, olay yerinin sadece yüz metre kadar mesafede bulunan bir binada tespit etti. Onlarca polisle iki saat süren operasyonda kaçan hırsızın da gözaltına alındığı; polisin şahsı sığındığı bina önünde bekleyen gazetecilerden kaçırarak bahçe kapısından götürdüğü belirtildi. Canını zor kurtaran ve saldırganlardan birinin ölümüne sebep verdiği iddia edilen Alman kuyumcunun da savcılık komisyonu tarafından gözaltına alındığı belirtilirken, polis hırsızlık girişiminde bulunanların ve kuyumcunun kimliği hakkında bilgi vermedi.

TÜRK ESNAF DA TEDİRGİN

Olay Türk esnafın da bulunduğu Lintforter caddesinde meydana geldi. Kuyumcu dükkanın hemen bitişiğinde Türk lokantası, yolun karşı tarafında da Türk büfesi ve marketi bulunuyor. Olayın yaşandığı kuyumcu dükkanın hemen bitişik binada bulunan Ali Baba adlı Türk lokantasında çalışanlar, "Sabah sabah sok yaşadık. Bu olayı anlatıp yeniden yaşamak istemiyoruz. Bu olaylarda bu semtte arttı" dedi.

Kuyumcu dükkanın hemen karşısında büfe işleten Mehmet Çılgın, "Yaşanan olaydan dolayı üzüntülüyüz, sonuçta esnaf komşumuz. Bugün ona yarın bize. Son dönemlerde böyle hırsızlık olayları çoğaldı, bu da bizi endişelendiriyor. Her korku yaşıyoruz bizim başımıza da gelir diye" şeklinde endişelerini anlattı. Ayrıca polis, olay sırasında yaşananları öğrenmek için Türk büfeci ve Ali baba lokantasının kamera görüntülerini inceledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!