Dünyanın en büyük ordusu savaşa hazırlanıyor!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, önceki akşam Ordunun üst düzey isimleriyle bir araya gelerek savaş hazırlığı için emir verdi.

Dünyanın en büyük ordusu savaşa hazırlanıyor!
Dünyanın en büyük ordusu savaşa hazırlanıyor!
GİRİŞ 24.12.2014 18:02 GÜNCELLEME 24.12.2014 18:10
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Şi'nin daha önce de benzer talimatlar verdiğini hatırlatan uzmanlara göre, bu sefer iş daha ciddi. Savaş hazırlığı direktifi, Pekin'in Washington'a karşı Moskova'yla safları sıklaştırdığı bir döneme denk gelmesiyle de dikkat çekti.

Askeri kaynaklara dayanarak konuyla ilgili bir dosya hazırlayan Times of India gazetesi, Şi Cinping'in, özellikle ordunun sıcak savaş birimlerinin hazırlıkları yoğunlaştırmasını istedi. Haberde, teknolojik ve lojistik anlamda ordudaki hareketliliğin en üst noktaya çıkarılmasının emredildiği belirtilirken, muhtemel hedefler arasında Hindistan da sayıldı. 

Çin ve Hindistan birliklerinin Doğu Ladakh bölgesinde zaman zaman küçük çaplı çatışmalara girdiği biliniyor. Times of India'nın haberine göre, dünyanın en büyük ordusu konumundaki Çin Halk Kurtuluş Ordusu Komutanı Fang Fenghui'nin de aralarında bulunduğu 15 generalle toplantı yapan Şi Cinping, "Ordunun mevcut durumundan hiç memnun değilim" dedi. Şi'nin, ordunun hızlı hareket kabiliyeti ve caydırıcılık noktasında daha fazla yol almasını istediği kaydedildi.

15 Kasım 2012 tarihinde göreve başlayan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, özellikle ordudaki yolsuzluklarla ilgili açtığı soruşturmalarla biliniyor. Şi, koltuğuna oturur oturmaz ordu mensuplarının lüks harcamalarını kısıtlamış, birçok töreni de aşırı masraflı olduğu gerekçesiyle iptal ettirmişti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORDUSUNUN BAŞKOMUTANI

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bu sıfatıyla, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) da başkomutanı konumunda. PLA ise, 2 milyon 285 bin kişilik aktif savaşçı gücüyle dünyanın en kalabalık ordusu. 1927'de kurulan PLA'nın malzeme ve mühimmat tedarik edicileri arasında Rusya özel bir yere sahip. Yakın dönemde Çin ile Rusya arasında doğalgazdan silah satışına çok sayıda önemli anlaşma imzalandı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 56
  • aahaber 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar açlık denen bi şey yok ne bulursa yiyorlar tabi çoğalırlar.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara çin seddini hatırlatmak gerek . Akıllı olsunlar dönüp çin seddine baksınlar tekrar tekrar.
    Cevapla
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    Hic bosuna ümitlenmeyin Küfrün dini tektir Tek savas islama karsi olacaktir
    Cevapla
  • aLp 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikanerden çıktı çinin hindistan la sorunu varmış öyle yazıyor ....
    Cevapla
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birine güvenemeyiz. Bir zalim diğeri daha da zalim. Savaş çıksa kazanan tarafta olsak yine de büyük zararlara uğratırlar bizi. Savaş alanı olur buralar. kimse güçlü bir Ortadoğu ve Türkiye istemiyor. 5 büyük devlet hemfikir bu konuda. O yüzden bırakın yesinler bunlar birbirlerini. Biz uzak duralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi