Hafter'in birlikleri Misrata limanına saldırdı

Emekli general Hafter'e bağlı birlikler savaş uçakları ile limana saldırdı.

Hafter'in birlikleri Misrata limanına saldırdı
Hafter'in birlikleri Misrata limanına saldırdı
GİRİŞ 03.01.2015 18:33 GÜNCELLEME 03.01.2015 18:33

Libya'da emekli General Halife Hafter'e bağlı birliklere ait savaş uçaklarının Misrata limanını bombaladığı bildirildi.

Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed el-Hicazi, "Hava kuvvetlerimiz silah, mühimmat ve teröristleri taşımak amacıyla kullanılan Misrata limanını vurdu. 'Tehlike arz ederse Misrata limanını vururuz' diye defalarca uyarmıştık" dedi. "Terör amaçlı" kullanılmaya devam edildiği takdirde Misrata limanı ve havalimanını vurmaya devam edeceklerini belirten Hicazi, bugünkü saldırıda can kaybı ya da maddi zarar konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Misrata emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise kime ait olduğu henüz belirlenemeyen uçaklar tarafından düzenlenen hava saldırısında kent limanı ve bir uçak pisti vuruldu. Limanın "askeri operasyonlarla" ilgisi olmadığı ifade edilirken, pistin eğitim amaçlı kullanıldığı ve 2011'den beri büyük kısmının kullanılamaz halde olduğu kaydedildi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da mayıs ayında Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği emekli General Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…