Mısır'da darbeden sonra bir ilk!

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından ilk kez "basın sözcüsü" atadı.

Mısır'da darbeden sonra bir ilk!
Mısır'da darbeden sonra bir ilk!
GİRİŞ 25.01.2015 00:28 GÜNCELLEME 25.01.2015 00:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından ilk kez "basın sözcüsü" atadı.

İhvan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yapılan açıklamada, "Genç nesilden Muhammed Muntasır, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Basın Sözcüsü olarak atandı" denildi.  

Atamanın, Teşkilat'ın, yaşanan olaylar karşısındaki "resmi tutumunun" ifade edilmesi için yapıldığı belirtilen açıklamada, Muntasır hakkında ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

İhvan'ın, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbe öncesi 4 sözcüsü bulunuyordu. Sözcülerden Muhammed Gazlan'dan, darbe karşıtlarının eylemlerine sahne olan Rabia Meydanı'na güvenlik güçlerince 14 Ağustos'ta yapılan kanlı baskından sonra haber alınamadı. Gözaltına alınan diğer sözcülerden Cihad el-Haddad ve Ahmed Arif ise "terör örgütüne mensup olmakla" yargılanıyor. Sözcü Yasir Muhriz ise "Teşkilat ile olan bağını inkar etmesinin" ardından serbest bırakılmıştı.

İhvan üyeleri, Mısır Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2013'teki Teşkilat'ı "terör örgütü" ilan eden kararına binaen, "terör örgütüne mensup olmak"tan yargılanıyor.

YORUMLAR 8
  • öz urfali 9 yıl önce Şikayet Et
    Allaha taala zülme asla taviz vermez.
    Cevapla
  • mahmut demir 9 yıl önce Şikayet Et
    araplar sattı ermeniler sattı rumlar sattı kürtler sattı bizi biz sütten çıkma ak kaşığız ölemi ab yıllardır senin sonunu bekliyor sen hala kapısındasın onlar din kardeşimiz israi ve amerika dahi ölemi bu kadar cahalete pess
    Cevapla
  • Uyanan nesil 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizi sadece araplar mı sattı, yedi düvelle savaşmadı mı, savaşmayan toplum mu var, fetret devirleri...., dünyada fitne ve fesatın başı İngilizler değil mi(iyileri müstesna her milletin), kendi içimizdeki türk olupta hainlere ne ne demeli... Uyanın artık içimizdeki Türk görünümlü satılmışlara vatan hainlerine ve İslam düşmanı olan herkese karşı....
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Suud'un cenazesine Erdoğan'ın gitmesi, Sisi'nin gitmemesi. Yemen'de "devrim", Türkiye'nin Cibuti'ye gitmesi... Musluman kardeşlerin yeniden toparlanması.. Kartlar yenidenmi karılıyor ? Oyuna dışarıdan müdahale mi var ? En azından değişen şeyler var... @iras : bir-iki Arab ayaklandı diye tüm Arab'ları hain mi sayalım ?! O zaman, Türk'ler de hain, Sultân'ları karşı ayaklandılar ! Devlet-i Aliyye'yi yıktılar ! Dindaş ha bunlar.. Yok, gayri İslamî soruyorsan, balkan baz ızımmîleri de ihanet ettiler ! Tebâ-ı sâdıka'dan bir kısmı da ! Ne yapalım, hiç kimseye güvenmeyelim mi ?! Cehâletin sınırı yok bakıyorum da.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    çok mantıklı düşünmüşsün kardeşim. kesinlikle katılıyorum.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ekonomisini Suudlar bile kurtaramıyor. sisinin ömrü uzun değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık