Fransa'da büyük skandal!

Fransa polisi, ismi Ahmet olduğu açıklanan 8 yaşındaki bir çocuğu terörizmi övdüğü iddiası ile 2 saat sorguladı.

Fransa'da büyük skandal!
Fransa'da büyük skandal!
GİRİŞ 29.01.2015 17:57 GÜNCELLEME 29.01.2015 17:57

Fransız BFM TV, Fransa'da polisin, kimliği belirtilmeyen, sadece ismi Ahmet olduğu açıklanan 8 yaşındaki bir çocuğu terörizmi övdüğü iddiası ile 2 saat sorguladığını duyurdu.

Fransa'nın Nice kentinde ilkokula giden Ahmet adlı bir Müslüman çocuğu öğretmenin "Je suis Charlie' saldırısı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu karşısında diğer öğrencilerin aksine "olumlu buluyorum. Onlar bizim peygamberimize hakaret etti ve karşılığını buldu" cevabını verdiği iddia edildi.

Okul yönetiminin ebeveynleri okula çağırdığı, çıkan tartışma sonrası ise polis çağrıldığı belirtildi.
Okul yönetiminin durumu polis anlattığı, minik Ahmet'in polis tarafından yaklaşık iki saat ifadesinin alındığı ve terörün ne anlama geldiği sorusuna ise cevap veremediği belirtildi.
Ailenin avukatı Sefen Guez'in polisler hakkında mahkemeye dava açtığı ve dergi saldırısından sonra Fransızların Müslümanlara karşı bakışının hangi boyutlara ulaştığı konusunda bu olayın önemli bir emsal teşkil ettiğine dikkat çektiği belirtildi.

Olaydan sonra okul idaresi ve sınıf arkadaşlarından özür dileyen 8 yaşındaki çocuğun okul müdüründen gördüğü baskı yüzünden okula dönmek istemediği ve babanın okul müdürü hakkında polise şikayette bulunduğu belirtildi.

Ayrıca yaşı reşit olmayanların kanun ile ilgili sorunlarında ilk önce bilgilendirilip izni alınması gerekilen cumhuriyet savcılığı çocuk biriminin olaydan habersiz olduğu ve bu sorgulamaya polisi birimlerinin tek başına karar verdikleri belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…