Müslümanları kızdıran İngiliz özür diledi

Sosyal medyadan yazdığı mesajda camiden çıkarıldığını söyleyen İngiliz gazeteci Newman, 12 gün sonra twitter aracılığı ile özür diledi.

Müslümanları kızdıran İngiliz özür diledi
Müslümanları kızdıran İngiliz özür diledi
GİRİŞ 12.02.2015 20:06 GÜNCELLEME 12.02.2015 20:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiltere'de 1 Şubat'ta 20'den fazla cami, "Camimi Ziyaret Et Günü" etkinliği çerçevesinde kapılarını toplumun tüm üyelerine açtı. İslamiyetle ve camilerle ilgili "olumsuz algıyı" ortadan kaldırmanın ve topluma daha fazla bilgi aktarmanın amaçlandığı etkinliğe yoğun katılım oldu.

CAMİDEN ÇIKARILDIM DEMİŞTİ

Channel 4 haber kanalının sunucularından Cathy Newman, 1 Şubat günü etkinlikleri çerçevesinde başkent Londra'nın güneyindeki Streatham Camisi'ni ziyaret etmek istedi. Newman camiye alınmadığını iddia ederek, "camiden çıkarıldığını" ifade ettiği bir tweet attı. Bu tweetden sonra Streatham Camisi çok sayıda ölüm tehdidi alırken, Streatham Camisi'nin "Camimi Ziyaret Et Günü" etkinliğine dahil olmadığı ve Newman'ın bunu bilmediği ortaya çıktı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ GAZETECİYİ YALANLADI

Newman'ın camiye girişi ve çıkışını gösteren güvenlik kamerası görüntüsünün yayınlanması, gazetecinin doğru söylemediğini ortaya koydu. Görüntüde Newman'ın, camiye girdiği ve ayakkabılarını çıkarırken bir görevliyle konuştuğu görülüyor. Newman daha sonra tekrar ayakkabılarını giyerek tek başına, yanında kimse olmadan camiden ayrılıyor.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

İngiliz basınında geniş yer bulan ve Müslüman toplumun tepkisine neden olan görüntünün ardından, Cathy Newman bugün Twitter aracılığıyla özür diledi. Newman, Streatham Camisi'ne mektup göndererek özür dilediğini ifade ederek, şunları söyledi;

"ÇOK PİŞMANIM"

"Tweetlerimin uygun olmadığını kabul ediyorum ve 'camiden çıkarıldım' ifadesini kullandığım için pişmanım. Yanlış bir dil kullandım ve insanları gücendirdim. Bundan dolayı çok pişmanım. Bir süre Twitter'dan uzak duracağım"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • HANIMEFENDİYE 9 yıl önce Şikayet Et
    madem özür dilemeyi bilip gerçeği görmek istiyorsun. akıl sahibi isen araştır gerçekleri. gerçekleri görünce de gerçeğe iman et. Hakkın kurallarına imanı olmayanlar kaybedecektir. kaybetmekten kendini kurtar.
    Cevapla
  • osman baharçiçek 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer görüntüleri yayınlanmasaydı özür dileyecekmiydi acaba?
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hristiyan ve yahudi kafirlerinin içinde yaşayan müslümanlara yardım etsin.Gerçekten çok zor işleri.
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadının cümlelerinde bir özür ifadesi göremedim ben.
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yeap, haberi okusanız BirDost rümuzlu arkadaşın ne kadar haklı olduğunu görürdünüz. Zira arkadaşın da söylediği gibi ortada bir özür yok. Ayrıyeten bir de mektupla belirtmiş pişmanlığını. Yani fitneyi twetter'dan yayarken güya pişmanlığını iki kişiyi ilgilendiren bir durummuş gibi mektupla bildirmiş. Yalanı milyonlara doğruyu bir kişiye söylemiş. Bu durumda pişanlığı da şüpheli ne yazık ki!
    Cevapla
  • yeah 9 yıl önce Şikayet Et
    kız sana bir telefon açsın da özrünü dilesin bari!
    Cevapla
  • realist 9 yıl önce Şikayet Et
    Niye islam a saldırılar arttı, çünkü islam avrupada yayılıyor. O yüzden korkuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması