Kırgızistan'da DEAŞ'ın tüm faaliyetleri yasaklandı

Kırgızistan'da terör örgütü DAEŞ'in her türlü faaliyetlerinin yasaklandığı bildirildi.

Kırgızistan'da DEAŞ'ın tüm faaliyetleri yasaklandı
Kırgızistan'da DEAŞ'ın tüm faaliyetleri yasaklandı
GİRİŞ 25.03.2015 20:27 GÜNCELLEME 26.03.2015 08:53

Milli Güvenlik Devlet Komitesi (KGNB) Basın Merkezi'den yapılan açıklamaya göre, KGNB ile başsavcılığın, aşırılığın ve terörizmin önlenmesi çerçevesinde DAEŞ'in ülkede yasaklanması için mahkemeye başvurduğu belirtildi.

Bunun üzerine Bişkek Oktyabr İlçe Mahkemesi'nin aldığı kararla, DAEŞ'in her türlü faaliyetlerinin yasaklandığı ifade edildi.

Bu arada, DAEŞ saflarına katılımın engellenmesi için Kırgızistan Din İşleri Komitesi, Başmüftülük ile İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı bilgilendirme kampanyası ülkedeki eğitim kurumlarında devam ediyor.

Üniversitelerde çalışma başlatan söz konusu üç kurumun yetkilileri öğrencilere, "Cihad" kelimesinin anlamını ve hedefini, İslam dinini, Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını, Kur'an-ı Kerim'in insan hayatındaki önemini, Müslümanın üzerine düşen vazifeleri ve hayatın gayesini, internetin faydaları ve zararlarının yanı sıra DAEŞ gibi yasa dışı terör örgütüne katılımın zararlarını ve sonuçlarını anlatıyor.

İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Birimi Müdürü Emil Ceenbekov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan'dan aralarında 30 kadının da bulunduğu yaklaşık 220 kişinin Irak ve Suriye'ye gittiğini ve önemli bölümünün DAEŞ'in saflarına katıldığını ifade ederek, çatışma bölgelerinde yaklaşık 22 kişinin hayatını kaybettiği yönünde işaretlerin bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı