Afganistan'da intihar saldırısı: 3 ölü

Afganistan'da Milletvekili Gul Paça Macidi'ye düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, Macidi ile 8 kişi yaralandı.

Afganistan'da intihar saldırısı: 3 ölü
Afganistan'da intihar saldırısı: 3 ölü
GİRİŞ 29.03.2015 20:31 GÜNCELLEME 29.03.2015 20:31

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin Şah Şehid bölgesinde, bir intihar eylemcisinin, Milletvekili Macidi'nin de bulunduğu grubun içinde, üzerindeki bombayı patlattığını söyledi.

Saldırıda biri çocuk 3 kişinin öldüğünü, Milletvekili Macidi ile 8 kişinin yaralandığını bildiren Sediki, "Milletvekili Macidi katıldığı aşiret liderlerinin toplantısından çıkarak arabasına binmek istiyordu, bu sırada bir intihar eylemcisi etraftakilerin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı" dedi.

Milletvekilinin olayda hafif yaralandığını belirten Sediki, "Olayda, milletvekilinin bir koruması, bir çocuk ve bir sivil hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının durumu da ağır, ölü sayısının artabileceğinden endişe ediyoruz. Yaralıların arasında çocuklar da bulunuyor" dedi.

Görgü tanığı Spin Gar ise saldırıda 4 kişinin öldüğünü, yaklaşık 10 kişinin yaralandığını ifade ederek, "Patlama çok güçlü idi, bölgedeki evler ve işyerleri hasar gördü. Çok sayıda yaralıyı ambulans gelmediği için çevredeki araçlarla hastaneye götürdük, yaralıların durumu ağır idi" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor