Aşırı zayıflara hapis cezası verilecek!

Fransız Meclisi'nde aşırı zayıf mankenlerin çalıştırılmasını yasaklayan bir yasa kabul edildi.

Aşırı zayıflara hapis cezası verilecek!
Aşırı zayıflara hapis cezası verilecek!
GİRİŞ 03.04.2015 18:14 GÜNCELLEME 03.04.2015 18:14

Aşırı zayıf mankenleri çalıştıran ajanslara ağır para cezaları verilecek.
 
Fransa'da François Hollande hükümeti öncülüğünde, anoreksiyaya karşı yoğun bir kampanya yürütülüyor.
 
Doktorlar ve kadın hakları grupları, moda dünyasının çok sık olarak doğal olmayan ve sağlıksız zayıflıktaki genç kadınları podyuma çıkardığını savunarak bu eğilime karşı mücadele ediyor.

Bu çevreler, sağlıksız ölçüde zayıflığın etkileyici ve çekici imajlar olarak sunulmasının, insanları anoreksiya ve diğer tehlikeli hastalıklara itebileceğini belirtiyor.
 
Fransa'da 40 bin dolayında kişinin anoreksik olduğu tahmin ediliyor. Her 10 anoreksikten 9'u da genç kız ve kadınlar.
 
Meclisten geçen yasa, podyumlarına çıkacak genç kadınların, vücut kitle endekslerinin en az 18 olduğunu tıbbi belgeyle kanıtlamasını şart koşuyor.Fransa'daki kadınların ortama vücut kitle endeksi 23,2.
 
Yasaya uyulup uyulmadığı düzenli olarak denetlenecek ve yasayı çiğneyen manken ajansları, para ve hatta 6 ay hapis cezasına çarptırılacak.
 
Daha önce İsrail ve İspanya'da da benzer hukuki adımlar atılmıştı. Meclisin benimsediği önlemler sadece ülke içinde geçerli olacak.
 
Ancak uluslararası moda çevrelerinde, stil ve imaj bakımından Fransa'nın etkileri dikkate alındığında, bu adım, sembolik önem taşıyor. Söz konusu düzenleme geniş kapsamlı sağlık yasasının bir parçası olarak yapıldı.
 
Bir başka düzenlemeyle de, anoreksiyanın uygun görülmesi ve gösterilmesi yasaklandı. Bu adımla da, tehlikeli düzeyde kilo kaybetmeyi teşvik eden internet siteleri hedef alınıyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar