Akdeniz'de büyük facia: 400 kişi öldü

Yaklaşık 550 yolcusuyla Libya'dan İtalya'ya ulaşmaya çalışan gemi alabora oldu. 400 mülteci hayatını kaybetti.

Akdeniz'de büyük facia: 400 kişi öldü
Akdeniz'de büyük facia: 400 kişi öldü
GİRİŞ 15.04.2015 00:05 GÜNCELLEME 15.04.2015 03:05
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ÇOĞU GENÇ VE ÇOCUK

Uluslararası yardım kuruluşu "Save the Children" hayatını kaybeden göçmenlerin çoğunun çocuk ve genç olduğunu, ailelerinin yanlarında olmadığını açıkladı. 

150 KİŞİ KURTARILDI

Şu ana kadar yaklaşık 150 göçmen kurtarıldı. Kurtarılanlardan çoğu Afrikalı. Kuruluşun İtalyan kurtarma ekiplerinden aldığı bilgiye göre, 400 kişi boğularak hayatını kaybetti.

İtalyan yetkililer, arama ve kurtarma çalışmalarının hem havadan hem de karadan devam ettiğini belirtti. Gemi pazartesi günü Libya'dan yola çıkmıştı. 

ÖLÜ SAYISI 1000'E YAKLAŞTI

"Save the Children" son dört günde yaklaşık 8 bin göçmenin İtalya Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığını da açıkladı. 2015'te şu ana kadar yaklaşık 500 göçmen Afrika'dan İtalya'ya geçmek isterken boğularak hayatını kaybetti. Bu son olayla birlikte sayı bine yaklaştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • Nejdet 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce Allah rahmet eylesin....Ama Kaddafiyi dış mihrakların isteğiyle ve desteğiyle devirdiler. Şimdi de ülkede iç savaş ve kabile savaşlarıyla huzur kalmayınca mülteci olmaya çalışıyorlar..Halbuki oyunlara aldırmasalar,düşmanlara kanmasalar huzurlu bir Libya olacak ve mülteci sorunu olmayacaktı..Hristiyanlar nereye demokrasi getirdiyse ülke battı..işte Libya örneği.Düşman boş durmuyor uyanık olun ey Müslümanlar.
    Cevapla
  • KURTALANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    PAPA SOYKIRIM YAPIYOR : Ya arkadaş bunlara üzülmemek elde değil. Son 5-10 yıldır güney korede ki öğrenci gemisi hariç hiç yolcu gemisi batmadı. Bizim Egede ise küçük tekneler aşırı yolcu bindiğinden batıyor. Ama Akdeniz'de İtalya ya giden birçok büyük gemi battı. PAPA efendi bunlarda sizin SOYKIRIMLARINIZ olmasın
    Cevapla
  • birkafadanherses 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliginin libya gibi mültecilerin geldigi ülkelere ofisyel anlasmalari var: mülteciler ülkeden kacamasin diye elinden geleni yapmalilar. ve insan öldürdüklerinde bizmi öldür dedik diyolar. Aynisi FRONTEXde öyle..
    Cevapla
  • muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık kimse kendi ülkesinden ayrılmak istemez insanları kendi vatanlarından kaçma durumuna getirenlerin ALLAH bin belalarını versin ne hakkınız vardı bunca insanların aileleri ne durumda düşmüşlerdir yalan dünyanın yalan insları.
    Cevapla
  • ahmet gültekin 9 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı