TAP pilotlarının grevi 4. gününde

Portekiz'de TAP havayolları pilotlarının 1 Mayıs'ta başlattığı grev, uçuşların yüzde 30'unun iptal edilmesine neden oluyor

TAP pilotlarının grevi 4. gününde
TAP pilotlarının grevi 4. gününde
GİRİŞ 04.05.2015 19:06 GÜNCELLEME 04.05.2015 19:06

Portekiz'de hükümetin özelleştirme kararı ve maaşlarla ilgili vaatlerini yerine getirmediği gerekçeleriyle TAP havayolları pilotlarının 1 Mayıs'ta başlattığı grev 4. gününü doldurdu.

TAP havayollarından yapılan açıklamada, grevlerin günlük uçuş programının yüzde 30'unun iptal edilmesine neden olduğu ifade edildi.

"Greve beklenenden daha düşük bir katılım var ve TAP uçmayı sürdürüyor" diyen bir TAP sözcüsü, genel anlamda havaalanlarında ciddi bir sorun olmadığını savundu. Portekiz basını da grevden en çok Porto Havaalanı'nın etkilendiğini yazdı. 10 Mayıs'a kadar devam edeceği açıklanan pilotların grevinden dolayı TAP havayollarının yaklaşık 70 milyon avro zarar edeceği tahmin ediliyor.

TAP pilotları geçtiğimiz Aralık ayında varılan anlaşmaya hükümetin sadık kalmadığını savunarak, ekonomik krizden dolayı 2011 yılından bu yana dondurulan maaşlarına artık zam yapılmasını ve ekstraların ödenmesini talep ediyor. 77 uçak filosu ve yaklaşık 5 bin kadrolu çalışanı bulunan TAP havayolu şirketi Avrupa, Afrika ve Amerika'da toplam 88 destinasyona uçuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!