Barzani 'devlet' Obama 'federasyon' dedi

IKB Başkanı Barzani 'Kürt devleti' gündemiyle gittiği Washington'da Obama ile görüşürken, ABD 'federal Irak' tavrını yineledi.

Barzani 'devlet' Obama 'federasyon' dedi
Barzani 'devlet' Obama 'federasyon' dedi
GİRİŞ 06.05.2015 16:57 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin kritik Washington temasları başladı. Barzani, 'Kürt devleti' gündemiyle gittiği Washington'da Obama ile görüşürken, Beyaz Saray, ABD'nin birleşik ve federal bir Irak'tan yana olan tavrının değişmediğini yineledi.

IKBY lideri Mesud Barzani ile Obama'nın Beyaz Saray'daki görüşmesinden önce basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, Irak'ın farklı kesimlerinden oluşan toplumun çıkarına en uygun olanın, kapsayıcı bir biçimde yönetilen birleşik bir Irak olduğunu ve ABD'nin bu konudaki görüşünün değişmediğini söyledi. 

Görüşmeden sonra Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da, ABD'nin Irak anayasasında yazdığı gibi birleşik, federal ve demokratik bir Irak'tan yana olduğunun altı çizildi. Daha önce Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin'in 'görüşmelerde ana gündemin Kürt devleti olacağı' açıklamasına rağmen Beyaz Saray bu konudaki tavrını ortaya koymuş oldu.

YORUMLAR 4
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    insallah dewlet olur haklı bir tavır mesut barzani allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • SINO 8 yıl önce Şikayet Et
    cocuk BABASINI YANINA GITMIS AKIL VERIYO COCUGUNA NORMAL:
    Cevapla
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    ırak cumhurbaşkanı ile kürt devleti zaten. kürtler Iraka göçsün petrol zengini Irakı kürt devleti yapsınlar. Kürtlerin Irakta toplanmaması hata. İlerde pişman olacaklar. suriyeden çekilip ıraka yerleşsinler. Burdakilerden ayrılıkçılar da Iraka gidebilir. Irakı modern zengin bir kürt devleti yapsınlar.
    Cevapla
  • Saad 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve benzeri liderler açıktan alenen ABD ve diğer ülklere görüşüyor bazı anlaşmlara imza atıyor.... ama Ajan işblikçi ise hep MÜCAHİTLER oluyor neden se
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor