Litvanya'da zorunlu askerlik dönemi

Litvanya'da, 19-26 yaş arası erkekler için zorunlu askerlik getirildi.

Litvanya'da zorunlu askerlik dönemi
Litvanya'da zorunlu askerlik dönemi
GİRİŞ 11.05.2015 23:45 GÜNCELLEME 11.05.2015 23:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2008'de son verilen ancak Kırım'ın Rusya tarafından ilhakı ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylar üzerine yeniden başlayan uygulamayla ilgili açıklama yapan Savunma Bakanı Juozas Olekas, askerliğe elverişli olduğu tespit edilen 37 bin kişiden, kurayla belirlenen 3 binine çağrı yapıldığını söyledi.

Bu kişilerin 9 ay askerlik yapacağını belirten Olekas, "Askerlik görevinden kaçacakları, idari ve cezai sorumluluk bekliyor" dedi.

Askere çağrılanların listesinin açıklanacağını, bu kişilerin kimlik bilgilerinin vatandaşlar tarafından da görülebileceğini bildiren Olekas, gönüllü askerlik için başvuran binden fazla kişiye teşekkür etti.

Zorunlu askerlik kapsamında her yıl 3 bin 500 kişinin silah altına alınması beklenen Litvanya'da, öğrenciler, bakmak zorunda oldukları çocukları bulunan bekarlar, sağlık sorunları bulunanlar uygulama dışında bırakılacak.

YORUMLAR 1
  • hasan yutay 8 yıl önce Şikayet Et
    ukraynanın başına gelince e adamlar anladı herşeye hazırlıklı olmak gerekli..düşman birkere çok güçlü saldırır ve senin seferberlik yapana kadar yollarını köprülerini iletişimini yok eder toparlamazsın..ancak yeterince zorunlu askerin ve gönüllü askerin varsa toparlanabilirsin..paralı asker parasına bakar vermessen orduyu düşmana satar...tıpkı yıldırım beyazıtla timur un savaşı gibi.tarihçiler bilir..ders almak lazım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor