NATO'dan Rusya'ya: Sonucu ağır olur

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın nükleer savaş tehditlerinin kabul edilemez, istikrar bozucu ve tehlikeli olduğunu söyledi.

NATO'dan Rusya'ya: Sonucu ağır olur
NATO'dan Rusya'ya: Sonucu ağır olur
GİRİŞ 28.05.2015 02:20 GÜNCELLEME 28.05.2015 02:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD’nin başkenti Washington’da temaslarda bulunan Stoltenberg, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) adlı düşünce kuruluşunda konferans verdi. Stoltenberg, Avrupa-Atlantik güvenliği için bir dönüm noktasında bulunduklarına işaret ederek, birçok zorlukla karşı karşıya bulunduklarını ve güvenliklerinin tehlikede olduğunu kaydetti.

'GÜNEYDEN GELEN TEHDİT KARMAŞIKLIK GÖSTERİYOR'

Arap baharının şiddetli kışa döndüğü, başarısız ve zayıf olan ülkelerin bölgenin istikrarını bozduğu, mezhepsel çekişmelerin yaşandığı, DAEŞ gibi şiddet yanlısı aşırılıkçıların terör estirdiği ve birçok insanın bölgeden kaçmak isterken bazılarının da savaşmayı tercih ettiğini hatırlatan Stoltenberg, dolayısıyla güneyden gelen tehdidin karmaşık ve çeşitlilik gösterdiğini ifade etti.

'BU YOLU TERCİH ETMELİLER'

Stoltenberg, doğudan gelen zorlukların ise aşikar olduğunu ve "yeniden dirilen" Rusya'dan geldiğinin altını çizerek, Moskova'nın yasa dışı yollardan Kırım'ı ilhakı ve Ukrayna’nın istikrarsızlığına yönelik devam eden eylemlerinin Avrupa'ya silahlı çatışmayı geri getirdiğini söyledi.

Ukrayna meselesine siyasi çözüm bulma çabalarını desteklediklerini vurgulayan Stoltenberg, ''Barışa giden yol Minsk anlaşmalarının tam olarak uygulanmasıyla mümkün. Tüm taraflara bu yolu tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum. Rusya'nın özel bir sorumluluğu var. Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıları eğitim, silah ve kuvvetleriyle destekliyor'' diye konuştu.

'RUSYA DERİN RAHATSIZLIK VERİYOR'

Konuşmasını yaptığı anda Rusya'nın 250 savaş uçağı ve 700 ağır teçhizatla askeri tatbikat yaptığı bilgisini veren Stoltelberg, Rusya’nın son dönemde nükleer silahlarına ilişkin kullandığı retoriğin ve eylemlerinin derin rahatsızlık oluşturduğundan söz etti.

'GÜVENLİK DENGELERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR'

Stoltenberg, Rusya'nın nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip bomba yüklü uçaklarla dünya üzerinde uçuşlar yaptığını ve Kaliningrad'da modern nükleer kapasiteli füze sistemi oluşturmayı planladığını anımsatarak, bunun ''Avrupa’da güvenlik dengelerini değiştirebileceğini'' ifade etti.

RUSYA'YA ÇOK SERT UYARI

''Rusya’nın nükleer savaş tehditleri kabul edilemez, istikrar bozucu ve tehlikeli'' diyen Stoltelberg, Rusya'nın bu eğilimdeki adımlarından üzüntü duyduklarını, olasılıkların gerçekleşmesi durumunda bunun sonuçlarının büyük olacağı uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı kurulmalı, osmanlıya ihtiyac var,rusya ve cinin varlığı dünyayı rahatsız ediyor.
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    RUS lar dünyada ençok türk ve müslümanı öldürmüştür bağınsız olamamış özerk cumhuryetlerin rusyadan ayrılıp bağısızlıklarını ilan etmeliler mesela kırımın asıl sahibi tatarlar şimdi %890 nı sürgünde
    Cevapla
  • KEMAL KARATAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye tekrar süper güç olmak istiyorsa abd ve avrupa birliğini bırakmalı japonya rusya çin gibi abd düşmanı ülkelerle 1 olmalı en azından rusya çin vs abd gibi bizi satmaz gücümüze güç katar
    Cevapla
  • Muttaki 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer biraz tarih biliyorsanız Türkiye'nin bütün tarihi boyunca en büyük düşmanlarının Çin, Rusya, İngiltere ve İran olduğunu bilirdiniz. Bu saydığınız listede Japonya demişsiniz ama Japonya da ABD'nin en sadık müttefiğidir. Asla ABD'nin sözünden çıkmaz çıkamaz, ikinci dünya savaşını kaybettikten sonra bu böyle olmuştur. Ve'l hasıl-ı kelam boş bir yorum olmuş.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, tek başına Avrupa'yı silip süpürür...
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar eskidendi rusya ac karnini doyursun ilk
    Cevapla
  • Bir Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da onun goygoyunu yapmak sana mı düştü? Rusya'nın eline fırsat geçse, Doğu bölgemizi Ermenistan'a verir, oradan da sıcak denizlere iner. Ona da Avrupa izin vermez. O yüzden sen sen ol, kendi milletinden başkasının reklamını yapma, Ruslar'a da fazla güvenme!..
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Rusya gibi orta doğudaki ecdad mirası topraklarımızı ve ege adalarını geri almalıyız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar