ABD'den tarihi Küba kararı

ABD, Küba'yı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkardığını açıkladı

ABD'den tarihi Küba kararı
ABD'den tarihi Küba kararı
GİRİŞ 30.05.2015 00:55 GÜNCELLEME 30.05.2015 10:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın Aralık 2014'te Dışişleri Bakanı John Kerry'ye, Küba'nın teröre destek veren ülkeler listesinde olmasına ilişkin derhal bir gözden geçirme çalışması başlatması ve Küba'nın uluslararası terörizme desteği konusunda 6 ay içerisinde kendisine bir rapor sunması talimatı verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Kerry'nin 8 Nisan 2015'te bu gözden geçirme çalışmasını tamamlayarak, Obama'ya Küba'nın listeden çıkarılmasını tavsiye ettiği de belirtildi.

Ayrıca, Başkan Obama'nın da 14 Nisan'da, Küba'nın son 6 ay içerisinde uluslararası terörizme herhangi bir destek sağlamadığı ve gelcekte de uluslararası terör eylemlerini desteklemeyeceği yönünde güvenceler verdiğinin tasdiki de dahil olmak üzere, yönetimin Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı hakkında yasa gereğince Kongre'ye bildirimde bulunduğu anımsatıldı.

Bakanlık açıklamasında, Kongre'ye bildirimden sonra kararın resmen yürürlüğe girmesi için gereken 45 günlük sürenin tamamlandığına işaret edilerek, "Dışişleri Bakanı (Kerry), bugünden (29 Mayıs 2015) itibaren geçerli olmak üzere Küba'nın teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılması yönünde nihai kararını verdi" ifadesi kullanıldı.

Küba'nın listeden çıkarılmasının, Küba'nın bu adım için gereken yasal kriteri karşıladığı yönündeki değerlendirmelerinin bir yansıması olduğu kaydedilen açıklamada, ABD'nin, Küba'nın geniş yelpazede politikaları ve eylemlerine dair önemli endişeleri ve fikir ayrılıkları bulunmasına karşın bunların teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmayla alakalı kriterlerin dışında kaldığı belirtildi.

YORUMLAR 9
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim listemde de Teröre destek veren ülkelerin başında ABD var.Ne yapacağız şimdi.Benim listem çok kişiye ulaşmadığı için geçersiz mi oluyor.
    Cevapla
  • CASTRO... 8 yıl önce Şikayet Et
    Castro toprak reformu, şeker ve petrol rafinerilerinin kamulaştırılması gibi birçok sosyal proje yaptı. Abede 55 yıldır suikastlar dahil her yolu denedi rejimi yıkmak için. Yardım Örgütü maskeli, Uluslararası Kalkınma Ajansı destekli STK kuruluşu ZunZeneo ve sosyal medya ile gençlerin beynini yıkayarak ülkeye kapitalizmi sokmuş olmalı. Hiç değişmiyor, Doğal kaynaklarını Millileştiren Düşman, Uluslararası Tekele açan dost! Saddamı da terör listesinden silmişti 1980 de İrana saldırınca......
    Cevapla
  • hlt 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyúk şeytan ABD istediği ülkeyi terörist ilan eder, koalisyon güçlerini bu ülkelerin üzerine musallat eder.
    Cevapla
  • bilal revnü 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD O listenin başında yer alması lazım.
    Cevapla
  • bora 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük Törerist Devleti ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...