Suudi Prens 32 milyar dolar bağışlayacak

Suudi Arabistan Prensi Talal, dünya genelindeki çeşitli yardım kuruluşlarına 32 milyar dolar bağışlayacağını açıkladı.

Suudi Prens 32 milyar dolar bağışlayacak
Suudi Prens 32 milyar dolar bağışlayacak
GİRİŞ 01.07.2015 19:53 GÜNCELLEME 01.07.2015 19:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Prensi Velid bin Talal, düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıllar içinde kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu hayırseverlik kurumu "Alwaleed Philanthropies" üzerinden yardım kuruluşlarına 32 milyar dolar bağışlayacağını bildirdi.

Bin Talal, tüm mal varlığını bağışlamadığını, gelecek yıllar için bu miktarı vermeyi vadettiğini söyledi.

Prens Bin Talal yapacağı yardımın Suudi Arabistan borsasındaki şirketinin hisselerini etkilemeyeceğini ve yüzde 95'ine sahip olduğu şirket hisselerini ise satmayacağını kaydetti.

Yardımlarda önceliğin Suudi Arabistan, sonra da Arap ve İslam alemi ile tüm dünya olacağını dile getiren Bin Talal, mali yardımın sağlık, hastalıklarla mücadele, afet yardımı ve kadın hakları alanlarında kullanılmasına öncelik verileceğini ifade etti.

Bin Talal, "Hayır işlerinde din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaz. Bu nedenle tüm bağışı Suudi Arabistan'a yapmayacağım" dedi.

Bin Talal, "2 veya 3 gün içinde Suudi Arabistan halkının yararına olan haberleri ve basın açıklamalarını Twitter aracılığıyla duyuracağız" diye konuştu.

Sözünü ettiği haberin içeriğine dair bilgi vermeyen Bin Talal, 35 yılda 92 ülkede 3,5 milyar dolar bağışyaptığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • MEKTUP 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sizin soydaşlarınıza(suriye,ırak,filistin) 3 yıldır kucak açmış elinden geleni yapıyor en azından bir ümmet anlayşı içinde bu dağıtacağaınız paeranın hatırı sayılır bir kısmını türkiye deki mazlum o insanlara bağışlamınız gerekiyor
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    bak yavru prens türkiye haricinde hiç bir ülkeyede bağış yapmana gerek yok ıraklı-suruyeli-iranlı afganlı pakistaslı şimdide uygur türkleri ülkemize aldık insanlık için bunlar masraflı
    Cevapla
  • Ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kalan arap Suriyeli mültecilerin 1 senelik masraf ını karşıla sana bakalım. Siz anca hava atarsınız başka da bir Numara çıkmaz sizden
    Cevapla
  • yeni dunya 8 yıl önce Şikayet Et
    bu neyin habercisi biliyormusunuz amerikan dolarinin bitcegi habercisi bunlar onceden ahber aldi dolar kagit para istedikleri gibi basiyor yahudiler. simdi dolari batirip degisik bir para birimi cikaracaklar bunun icin eski dolarlar gecersiz olacak.
    Cevapla
  • Çok Şükür 8 yıl önce Şikayet Et
    aferin size... zaten sizin olmayan parayla sefa sürün, sonra gösteriş yaparak onu dağıtın. maden hayır yapma derdindesin, dünyada müslümanlar kan ağlıyor, kim tutuyor sizi? Irak, Suriye, Filistin, daha sayamadığım onca müslüman ülkesi kan içinde, hadi yap! Gidip Unicef e bağışlarsan şaşırmam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı