Almanya ABD elçisini çağırdı

ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson'un, NSA'nın Almanya'yı dinlediğine ilişkin iddialar üzerine başbakanlığa çağrıldığı bildirildi.

Almanya ABD elçisini çağırdı
Almanya ABD elçisini çağırdı
GİRİŞ 02.07.2015 17:51 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson'un, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya'yı dinlediğine ilişkin iddiaların medyaya yansıması üzerine başbakanlığa çağrıldığı bildirildi.

DİNLEME İDDİALARI

Alman medyasında çıkan haberlere göre, istihbarat birimlerinden sorumlu bakan Peter Altmaier'in, Emerson ile görüştüğü ve kendisinden Wikileaks'in internet sitesinde NSA'nın Almanya'da Başbakan Angela Merkel ve bazı bakanlıklarda dinleme yapması iddialarıyla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

Federal Meclis (Bundestag) NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, ABD'lilerin ortaya çıkan yeni iddialar karşısında bir açıklama yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

ÇOK GİZLİ BELGELER

Yeni ortaya çıkan belgelerde Merkel'in 2011'in Ekim ayında Vietnam'a seyahati sırasında danışmanıyla Yunanistan kriziyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinin dökümüne yer verildi. Merkel'in görüşmede Yunanistan'daki kriz için en iyi çözümün hangisi olduğu konusunda kararsızlığını, bu konuda Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve diğer bazı aktörlerle görüş ayrılıkları yaşadığını dile getirdiği ifade ediliyor.

"Çok gizli" olarak nitelenen bu belgenin ABD tarafından İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ile de paylaşıldığı vurgulandı.

YORUMLAR 1
  • isyankar 8 yıl önce Şikayet Et
    peskevit yiyip cay icecekler.. T I Y A T R O !!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler