YPG saflarında IŞİD’e karşı!

Kanadalı model Tiger Sun, IŞİD’e karşı savaşmak için YPG’nin kadın kuvvetleri olarak bilinen YPJ’ye katıldı.

YPG saflarında IŞİD’e karşı!
YPG saflarında IŞİD’e karşı!
GİRİŞ 06.07.2015 19:55 GÜNCELLEME 06.07.2015 19:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kanadalı model Tiger Sun(46), Kanada’daki hayatını ardında bırakarak IŞİD’e karşı savaşmak için, Suriye’ye giderek YPG’nin kadın kuvvetleri olarak bilinen YPJ’ye katıldı.

Mail Online’ın haberine göre ‘gözcü’ olarak görev yapan ve sniper kullanan Sun (gerçek adını gizli tutuyor) savaşta ön saflarda savaşıyor. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Kanada’ya dönen Sun, en kısa sürede tekrar savaşmak için Suriye’ye gideceğini söylüyor.

Kanada’daki rahat hayatını bırakıp IŞİD’e karşı savaşmaya giden Sun, savaşırken gördüklerini anlattı. Bir keresinde mayına basan küçük bir kızın civardaki Kürtlerin tıbbi bilgisi olmadığından hayatını kaybettiğine şahit olduğunu açıklayan Sun, cephede kadın ve erkek askerler arasında cinsel ilişki olabildiğini ama bunun saklı tutulduğunu söyledi. Cephede kopmuş bir parmak gördüğünü ama çevresinde bir cesede rastlamadığını anlatan Sun, kadınların erkeklerle cephede eşit şartlarda savaştığını da söyledi.

Bir kız çocuk annesi ve Zambia doğumlu 46 yaşındaki model, IŞİD’in bir videosunu gördükten sonra Lübnanlı erkek arkadaşından ayrılarak savaşmaya karar verdiğini belirtti.

Sun röportajında “Şiddete tanık oldum, IŞİD’in masum insanların öldürdüğünü gördüm. Evet savaşın içindeydim. Onların bizi öldürmeye çalıştığını gördüm. IŞİD’lileri öldürdük, onları gördük. Hepsi bu. Aslında bu basit bit olay” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tipler ormanda avlanmaya gidip te stres atan psikopatlar gibi adam öldürmek bunlara için sadece bir zevk
    Cevapla
  • Ali fikri 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar kolay mı İŞİD'e karşı savaşmak için gidiyorum diyerek gitmek. O vakit İŞİD'e katılmak da sizin oralarda kolay olsa gerek. Hem insanları o kadar düşünen sizler dünyayı sömürenler başka ülkelerin zenginliklerini onlardan çalan sizin ülkeleriniz değil mi?
    Cevapla
  • Orhan Resmi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim bilir kaç para karşılığı o pozu verdi, sen kim savaşmak kim birde kalkmış rahatsızlandığı için gri dönmüş, palavra bunlar hepsi reklam başka birşey değil.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Isidin eline gecseydin,son model olurdun.
    Cevapla
  • ANTİ KOMEDİ 8 yıl önce Şikayet Et
    sahibini ısırmaz ki bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti