Kerry: Esad rejimi meşrutiyetini kaybetti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad rejiminin çok uzun zaman önce meşrutiyetini kaybettiğini söyledi.

Kerry: Esad rejimi meşrutiyetini kaybetti
Kerry: Esad rejimi meşrutiyetini kaybetti
GİRİŞ 03.08.2015 21:52 GÜNCELLEME 03.08.2015 21:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, özellikle İran ile P5+1 ülkeleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14 Temmuz'da varılan nükleer anlaşmanın ele alınacağı KİK dışişleri bakanları ile düzenlenen toplantının ardından, Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye ile basın mensuplarının karşısına geçti.

"ESAD REJİMİ MEŞRUTİYETİNİ KAYBETTİ"

Toplantıda Suriye konusunun ele alındığını dile getiren Kerry, şunları söyledi:

"Bizim açımızdan Suriye ile ilgili duruşumuz net. Bugün ABD, Rusya ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları ile üçlü bir toplantı gerçekleştireceğiz. Suriye'ye yönelik bizim politikamız net. Esad, rejimi çok uzun zaman önce meşruiyetini kaybetti. Rejiminin Suriye insanlarına karşı sürekli kıyıcılığı, yabancı savaşçılar için bir mıknatıs görevi gördü, IŞİD'in ve diğer aşırı grupların yükselişini tetikledi. Suriye krizine askeri bir çözüm olmadığı için, elbette siyasi bir çözüm olmalı. Ilımlı Suriye muhalefetini desteklemeye devam deceğiz"

TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK EYLEM AJANDASI

ABD ve KİK çalışma gruplarının yarından itibaren buluşup bölgeyi istikrarsızlaştıran gelişmeler karşısında "işbirliğinden ziyade ortak eylem için" çaba harcayacağını dile getiren Kerry, terörle mücadele konusunda, daha fazla istihbarat paylaşımı, özel kuvvetlerin eğitimi, ortak tatbikatlar, deniz güvenliği, yabancı savaşçıların başka ülkelere gitmesi gibi konularda "ortak eylem ajandasını" yürürlüğe koyacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR 2
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen gidin esed saldırın özgürlük abidesi abd
    Cevapla
  • erendb 8 yıl önce Şikayet Et
    meşrutiyet değil meşruiyet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!