Belediye başkanları sığınmacılar için eylemde

İspanya'da büyük kentlerin belediye başkanları, sığınmacılar için Barcelona'da organize edilen dayanışma gösterisinde buluştu.

Belediye başkanları sığınmacılar için eylemde
Belediye başkanları sığınmacılar için eylemde
GİRİŞ 04.09.2015 22:16 GÜNCELLEME 04.09.2015 22:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa'ya gelen sığınmacıları kabul etmek için Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau ve Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmen'in öncülüğünde başlatılan girişimler kapsamında Zaragoza, Coruna, Santiago de Compostela, Pamplona, Cadiz ve Badalona belediye başkanları gösteride bir araya geldi.

Barcelona'da eski bir istasyon içinde gerçekleşen dayanışma eyleminde yapılan konuşmalarda, Avrupa'daki sığınmacı krizinin bir an önce sonlandırılması ve sığınmacılara normal bir hayat vermek için kalıcı önlemler alınması çağrısı yapıldı.

Barcelona ve Madid Belediye Başkanları, sığınmacılar için belediyelerinde dayanışma bayrağı açtıklarını belirterek, bu iki kenti uluslararası anlamda "misafirperver şehir" ilan ettiklerini duyurdu.

Eylemin yapıldığı binanın bir çok yerine "Mülteciler hoşgeldiniz" diye yazı yazıldı.

Bodrum'da cesedi sahile vuran Suriyeli çocuk Aylan da Barcelona'daki eylemde anıldı. Belediye Başkanları ve eyleme katılanlar, yaktıkları mumların arasına Aylan'ın sahilde yatan cesedini gösteren ve üzerinde "ihmalkarlık da öldürür" yazan bir resim koydu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mechul 8 yıl önce Şikayet Et
    İki gün sonra unutursunuz!! İki yüzlü Avrupa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!