Muhalifler ile PYD arasında çatışma

Suriye'de Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birlikler, PYD güçlerine anlaşmaları ihlal ettiği gerekçesiyle saldırdı.

Muhalifler ile PYD arasında çatışma
Muhalifler ile PYD arasında çatışma
GİRİŞ 02.10.2015 02:42 GÜNCELLEME 02.10.2015 06:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'de, Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birliklerin, Halep'in Şeyh Maksud Mahallesi'ndeki PYD güçlerine anlaşmaları ihlal ettiği gerekçesiyle roketlerle saldırdığı bildirildi.

Halep'teki yerel kaynaklar AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD güçlerinin Şeyh Maksud Mahallesi yakınlarından geçen Kastello yolunda sivil araçlara ateş açması nedeniyle muhaliflerin PYD güçlerine karşılık verdiğini belirtti. 

Kaynaklar, ''Halep'in Fethi Operasyon Merkezi ile Şeyh Maksud'daki PYD güçleri arasında bölgeyle ilgili bir dizi anlaşma yapılmıştı. Bu anlaşmalarda PYD güçleri Kastello yolundaki sivil ve askeri araçlara saldırmayacak. Şeyh Maksud'da da rejim tarafına bir geçiş koridoru açmayacaktı'' ifadesini kullandı.

Sivil araçlara yapılan saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden kaynaklar, "PYD güçleri, rejim ve koalisyon güçlerini arkasına alarak Şeyh Maksud'da muhalifleri tutukladı. Rejim için geçiş koridor açmaya kalktı. Bundan dolayı muhalifler de PYD güçlerine saldırdı'' sözlerine yer verdi.

Bu arada, Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'nin saha komutanlarından Ebu Abdurrahman, ''PYD güçleri Suriye'de devrimin başlangıcından bu yana din ve Müslüman Kürtlerle mücadele etti. Biz bir halkız, aynı ümmetiz'' dedi. 

YORUMLAR 11
  • Aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Devleti burnu dibindeki bu olusumlara müdahale etmeyecekse, ne zaman Dünya da söz sahibi olan bir ülke konumuna gelecek?
    Cevapla
  • noname 8 yıl önce Şikayet Et
    kimin kimi vurdugu çok belli. pyd + esed + işid + hizbullah + şebbiha + rusya = müslüman garip muhalifler.
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • JAX 8 yıl önce Şikayet Et
    PYD-PKK dediğin facebookta müslümanız deseler de gerçekte islamı yok etmek isteyenlerin yarattığı dinsiz bir terör örgütüdür. Tıpkı IŞİD ve diğerleri gibii..
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    aslinda savas kan hic istemeyen herkesin mutlu huzurlu yasamasi birbirini sevmesi ve yardim etmesini birbirine acimasini isteyen biriyim.ama goruyosun dunya soguk,insanlar huzursuz herkes bir ideoloji tutturmus,kim sunni kim sii ;kimi turk kimi kurt der; illaki seytanin oyununa gelir buda kendi egolarinin dunya hirsinin heva hevesinin seytani istekleridir.halbuki nefsini ezse bir kisi ya bu ne sacmalik bir isimdir irk,bir isimdir meshep,bir isim icin birbirini katlediyorlar. buna ne dersin sehitmi digerine gazimi? hepsi yalan.gercek Allah ile tek vucut olmaya gelemeyen insanlar helak olmaya giderler ancak:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü