ABD hastane bombaladı

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde hastanenin hedef alınması sonrası hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

ABD hastane bombaladı
ABD hastane bombaladı
GİRİŞ 03.10.2015 20:11 GÜNCELLEME 03.10.2015 20:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) faaliyet gösterdiği hastanenin hava saldırısı ile hedef alınması sonrası hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi. 

MSF'ten yapılan açıklamada, "Hastaneye düzenlenen saldırıda 9'u MSF görevlisi 16 kişi yaşamını yitirdi, 37 kişi de yaralandı" ifadesine yer verildi.

Hayatını kaybeden 7 hastadan 3'ünün çocuk olduğu, yaralananların 19'unun da MSF personeli olduğu açıklandı.

Ayrıca 19 yaralı personelden 5'inin hayati tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Hastanenin 02.15 sularında yarım saat boyunca aralıklarla bombalandığı sırada binada  toplam 105 hasta ile 80 yerli ve yabancı MSF personeli bulunduğu kaydedildi. Bombardımanda hayatını kaybeden personelin tamamının Afgan olduğu, hastanenin alev aldığı ve büyük bir kısmının da zarar gördüğü dile getirildi. 

Görgü tanıklarına göre onlarca ölü var

Görgü tanıkları, ABD savaş uçakları tarafından yapıldığını belirttiği saldırı sonrası hastanenin alev aldığını ve içerideki çok sayıda kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Afganistan'da görev yapan ABD güçlerinin Sözcüsü Albay Brian Tribus da koalisyon güçlerince düzenlenen hava saldırısının hastaneyi hedef almış olabileceğini belirterek konunun incelendiğini dile getirdi. 

Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanılığı Sarayı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Afganistan'daki ABD güçlerinin Komutanı General John Campbell'in Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile telefon görüşmesi yaptığı ve yaşanan hadiseden dolayı özür dilediği aktarıldı. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, bombardımanın olmadan önce 10 ila 15 Taliban militanının hastaneye girdiğini söylerken Taliban sözcüsü, bombardıman sırasında kendilerinden herhangi bir kişinin hastanede olmadığını savundu. 

ABD'nin Kabil Büyükeçiliği'nden başsağlığı

Gece saat 02.15 sıralarında gerçekleşen ve yarım saat süren saldırının ardından ABD'nin Kabil Büyükelçiliği bir bildiri yayımlayarak Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından işletilen hastaneyi hedef alan trajik kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.

"Bu zor zamanda dualarımız ve kalbimiz Kunduz'da hayatını kaybedenler ve onların aileleri ile beraberdir" denilen açıklamada, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Afganistan dahil dünya çapında gerçekleştirdiği çalışmalarından övgüyle bahsedildi. 

YORUMLAR 2
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    Içimden bir ses bilerek yaptı diyor. Biz unsurlarını bombaladık ya gani. Sınır tanımayan doktorlar bir türk kurumu diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum.
    Cevapla
  • İslamcı Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlı abd rusya israil her fırsat müslümanları öldürüyor kadın çocuk demeden ve 1.5 milyarlık müslüman alemi ses çıkartmıyor yazıklar olsun ben dahil hepimize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'