Kuveyt Emiri Sabah'tan taziye mesajı

Doha, Riyad, Kuveyt ve Manama'dan yapılan açıklamalarla, Ankara'daki terör saldırısını kınandı.

Kuveyt Emiri Sabah'tan taziye mesajı
Kuveyt Emiri Sabah'tan taziye mesajı
GİRİŞ 10.10.2015 19:17 GÜNCELLEME 10.10.2015 19:17

Katar resmi haber ajansı QNA tarafından yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Doha'nın Ankara'da meydana gelen iki patlamayı, "şiddetle kınadığı ve reddettiği" belirtildi.

Açıklamada, "Güvenlik ve istikrarı engellemeyi, masum insanları korkutmayı ve öldürmeyi amaçlayan bu mücrim eylemler, insani prensipler, semavi yasalar ve tüm değer biçimlerinin aksidir" ifadelerine yer verildi.

"Gerekçesi ve motivasyonu ne olursa olsun şiddet ve terörizmin tüm formlarına karşı koymak için birlik ve beraberlik" çağrısı yapılan açıklamada, "Türkiye'nin bu mücrim eylemlere vereceği karşılık ve ülkesinin güvenliğini sağlamak için alacağı tedbirlerde, Katar'ın halk ve devlet olarak Türkiye'yi desteklediği" vurgulandı.

Öte yandan Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberinde, Riyad'ın, Ankara'da "alçakça gerçekleştirilen terör saldırısını" kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistanlı yetkilinin, "Suudi Arabistan krallığının kaynağı, sureti veya şekli ne olursa olsun terörle mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldığını" söylediği ifade edildi.

- Kuveyt Emiri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı

Kuveyt resmi haber ajansında yer alan haberde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdiği kaydedildi.

Kuveyt Emiri'nin mesajında, "Kuveyt'in kardeş ülkedeki masumların canını hedef alan, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını bozmayı hedefleyen, insanlığın tüm yasa, değer ve normlarına zıt bu terör saldırılarını şiddetle kınadığı ve reddettiği" belirtildi.

"Ülkesinin terörün tüm form ve tezahürlerini reddettiğini" ifade eden Şeyh Sabah'ın, "ülkesinin, terörle ve onun kaynaklarını kurutmadaki mücadelesinde uluslararası toplumun yanında yer aldığını" yinelediği aktarıldı.

Kuveyt'ten Veliaht Prens Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir ile Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamd es-Sabah'ın da taziye mesajları gönderdikleri bildirildi.

Bunun yanında, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlamalar kınandı. Açıklamada, "tüm ahlaki ve insani değerlere zıt bu alçakça saldırılar sonucu" hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerine yer verildi.

Bahreyn'in Türkiye'nin yanında yer aldığı hatırlatılırken, Manama'nın "biçimi, alameti, nedeni, gerekçesi ve arkasındaki gruba bakmaksızın terörü tüm formlarıyla reddettiği" ifade edildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma "terör kaynaklarının ortadan kaldırılması için radikal çözümler bulma ve bu olgunun kontrol altına alınması ve azaltılması için yoğun ve ortak çaba" çağrısı yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini