Azeri vekil: Türkiye için canımızı veririz

Ankara'daki saldırıyla ilgili konuşan Azeri milletvekili Paşayeva, "Türkiye için canımızı bile kurban veririz." ifadelerini kullandı.

Azeri vekil: Türkiye için canımızı veririz
Azeri vekil: Türkiye için canımızı veririz
GİRİŞ 11.10.2015 18:35 GÜNCELLEME 11.10.2015 19:28
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ankara'da yaşanan terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın, Türkiye'nin her konuda yanında olduğunu hatırlatarak, "Türkiye vatanımız kadar vatandır. Yeri geldiğinde canımızı bile kurban veririz" dedi.
 
TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ, TERÖRÜ LANETLİYORUZ"
 
Paşayeva DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini ifade ederek, Azerbaycan'ın Terörler mücadelede, Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlattı. Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Bu terör olayı sadece Türkiye içinde yaşayan insanlarımızı değil, Türkiye sınırları dışında yaşan Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan insanları da aynı derecede üzmüştür. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den başlayarak, Milletvekillerimiz, Sivil toplum kuruluşlarımız, herkes bu konuda kardeş Türkiye'nin yanındayız. ve terörü lanetliyoruz".
 
"TÜRKİYE'Yİ ZAYIFLATMAYA, BÖLMEYE ÇALIŞAN DIŞ GÜÇLER VAR"
 
Milletvekili Paşayeva, Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynamak isteyen dış güçlerin olduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi zayıflatmak isteyen güçler anlamalıdırlar ki, Türkiye sadece Türkiye vatandaşları olan insanlar için değil, Türkiye sınırları dışında olan başka Türk cumhuriyetlerinde ve toplumlarında yaşayan milyonlarca insan içinde vatanımız kadar vatandır" dedi. Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçlerin tüm derdi, Türkiye güçlenmesin, Türkiye'yi zayıflatsınlar, Türkiye'yi o bölgede istedikleri gibi istedikleri yöne çevirebilsinler. Zayıf bir Türkiye istiyorlar, güçlenen bir Türkiye olmasını istemiyorlar. Türkiye'yi zayıflatmak isteyen iç ve dış güçler birleşmiş durumda. Bunun acısını insanlar çekiyor. Bunların ruhu kandan besleniyor. Bu güçler istedikleri amaca ulaşamayacaklar. Bu terörü yapanlar yaptıklarının hesabını verecekler.

YORUMLAR 108
  • Selcuk 8 yıl önce Şikayet Et
    biz kürtler, azeriler, turkler hep kardesiz, kotu emelleri olanlsra dar ederiz bu vatani.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde Azerbaycan'ı seviyoruz.
    Cevapla
  • trabzonlu vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Azeri kardeşlerimizi kutluyorum. Bizde halk olarak aynı düşünce içerisindeyiz. Keşke idarecilerde arap ve şurekasının yanında olduğu kadar bizler gibi TÜRK KARDEŞLERİMİZİNDE yanında olsalar...
    Cevapla
  • Konyasporlu 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • k.solak 8 yıl önce Şikayet Et
    Azerbeycan icin ayni duygulari dile getiren bakanlarimizi, vekillerimizi bekliyoruz. Su anda azalan dostlarimizdan kac tane var. Ancak akp tc yi guclendirdigi icin, bagimli kalmadigi icin dusman kesildi eski sozde dost agababalarimiz. Ic hainler onlarla bir olup milletin kanini emiyordu, bu yuzden cildiriyor ve saldiriyorlar akp ve tayyib e.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi