NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ''Eğer Türkiye NATO'nun yardımına ihtiyaç duyarsa, NATO orada olacaktır'' dedi.

NATO'dan Türkiye açıklaması
NATO'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 12.10.2015 20:26 GÜNCELLEME 12.10.2015 20:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

NATO Parlamenterler Asamblesi Norveç'te toplandı. Oturumda bir konuşma yapan Stoltenberg, bir kaç senedir büyük değişimlere şahitlik ettiklerini belirterek, ''Her gün yeni gelişmelerle dünyamız artık daha az tahmin edilebilir ve daha tehlikeli bir yer. Bu durum, hafta sonu Ankara'daki trajik saldırıda da kendini gösterdi. Saldırıdan etkilenenlere başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Rusya'nın Ukrayna ve Suriye'deki faaliyetlerine de değinen Stoltenberg, ''Rusya'nın Türk ve NATO hava sahanının ihlalinden, askeri yığınak, hava saldırıları ve güdümlü füze saldırılarından endişe duymaktayız'' ifadesini kullandı.

Bölgedeki birçok ülke ve her bir NATO üyesinin DAEŞ'e karşı ABD öncülüğündeki saldırılara destek verdiğine dikkat çeken Stoltenberg, ''Rusya da DAEŞ'le mücadele yapıcı bir rol üstlenmeli. Esed rejimini desteklemek, yapıcı bir rol üstlenmek değil. Sadece savaşı uzatıyor'' şeklinde konuştu.

Suriye'de siyasi çözüme her zamankinden daha da fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Stoltenberg, BM'nin çözüme dönük çabalarını desteklediklerini dile getirdi.

''Türkiye, NATO'nun yardımına ihtiyaç duyarsa, NATO orada olacaktır''

NATO'nun uçak, gemi ve asker olarak Doğu'da gücünü artırdığını kaydeden Stoltenberg, ''Bu, Soğuk Savaş'tan beri ortak savunmamızdaki en büyük artış. Türkiye'yi koruyabildiğimiz gibi Doğu komşularımızı da koruyabiliriz. NATO'nun caydırıcılığı önemli ve gerçektir. Eğer Türkiye, NATO'nun yardımına ihtiyaç duyarsa, NATO orada olacaktır'' dedi.

YORUMLAR 2
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ülkemi nato'nun ve düşmanlarının eline düşürmesin. Bizi NATO'YA mahkum edenlere feraset versin.
    Cevapla
  • dıyarbakır21 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın gucu yetmez osmanlıya bız nato guvenmeyız allah bımızmledır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!