'Türkiye’den Putin’in kibrine darbe'

Arap basında, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmekte haklı olduğuna vurgu yapıldı.

'Türkiye’den Putin’in kibrine darbe'
'Türkiye’den Putin’in kibrine darbe'
GİRİŞ 28.11.2015 03:11 GÜNCELLEME 28.11.2015 04:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Arap dünyasındaki bazı gazeteler, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmekte haklı olduğuna vurgu yaptı.

Katar El-Arab gazetesinde yayınlanan "Türkiye ve Rusya… aklın dili" başlıklı yazıda, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağı düşürmekte haklı olduğu belirtilerken, Türkiye'nin Rusya'nın Ankara büyükelçisini 5 gün önce çağırarak, Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki Türkmenleri bombalamasının ciddi sonuçlar doğuracağını iletmesinin, haklılığını artırdığı ifade edildi.

Şarku'l Evsat gazetesinde "Türkiye ile karşı karşıya gelme, Moskova'nın ekonomik ve siyasi çıkarlarıyla çakışır" başlığıyla analizi yayınlanan Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Sami Nadir, Moskova'nın uçağın düşürülmesine verdiği tepkinin doğal olduğunu yazdı.

Ekonomik ilişkilerin kesilmesinin Türkiye'nin değil, Rusya'nın aleyhine olacağına değinen Nadir, Türkiye'nin alternatifleri bulunduğunu ancak Rusya'nın kendisine dayatılan ekonomik yaptırımlardan şikayet ettiğini kaydetti.

Londra merkezli El-Hayat gazetesinde Suudlu yazar Davud Şereyan, "Türkiye belirsizlik ve tereddüt çemberini kırdı" başlığıyla yayınlanan makalesinde, "Türkiye'nin Rusya'nın askeri uçağını düşürmesi, iyi siyasi sonuçlar getirecektir" ifadelerine yer verildi.

Davud Şereyan makalesinde, Türkiye'nin siyasi dehası ve soğukkanlılığıyla Rusya'nın kibrini yendiğini ve Rus müdahalesini Esed rejimine destek ve İran'ın Suriye'de oynadığı rolün tekrarı olarak göstermeye yöneldiğini savundu.

Öte yandan Suriyeli yazar Bekir Sıdki, Londra merkezli El Kuds’ul Arabi gazetesinde yazdığı ‘’Türkiye’den Putin’in kibrine darbe’’ başlıklı makalesinde, kendi bakış açısından Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesi olayına ve olayın arka planına bir yorum getirmeye çalıştı.

Bekir Sıdki ayrıca Türkiye’nin, Rusya’nın Türkmenlere yönelik saldırısına, ulusal güvenliğine yapılmış bir saldırı olarak yaklaştığını yazarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Rusya’nın Türkmenlere yönelik saldırısına Türkiye’nin suskun kalmasının imkansız olduğunu söylediğini aktardı.

YORUMLAR 6
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir resmi olarak arap ülkelerinden destek gelmedi....
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    nerdesiniz ey araplar !!! kafanızı kaldırın biraz Müslüman lider bir ülke dünyaya kafa tutuyor!!
    Cevapla
  • dede 8 yıl önce Şikayet Et
    en çok da bunların işine geliyor türk rus kavgası
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    beş gün sonra mı bunu yazabildiler?
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ruslar çok kibirli, ayyaş domuzlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!