BAE açıklamasını değiştirdi

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesini kınadığı o açıklamayı değiştirdi.

BAE açıklamasını değiştirdi
BAE açıklamasını değiştirdi
GİRİŞ 01.12.2015 21:44 GÜNCELLEME 02.12.2015 00:45
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan'ın Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda yaptığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde İngilizce olarak da yayımlanan açıklama, Türkiye’de BAE’nin Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadığına ilişkin haberlerin ardından değiştirildi.
 
Başkent Abudabi’de Abdullah bin Zayid’in başkanlık ettiği Rus-BAE ortak bakanlık toplantısında konuşan Şeyh Abdullah, BAE Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde daha önce yayımladığı açıklamaya göre şu ifadeleri kullanmıştı:
 
'RUSYA AİT SAVAŞ UÇAĞININ...'

 
“BAE’nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırıları serisini, en çok da Mısır’da Sina yarımadasına Rus uçağının düşmesini ve de Suriye’de Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi.”
 
Ancak Türkiye’de medyada “BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı” haberleri gündeme düştükten sonra, haberde yer alan BAE Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklamanın şöyle değiştirildiği görüldü:
 
KINAMA GİTTİ, BAŞSAĞLIĞI GELDİ...
 
“Bu (toplantı), BAE’nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırısı serisini kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye’de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim.”
 
Rusya Ticaret ve Endüstri Bakanı Denis Manturov’nun da Rusya delegasyonunu temsil ettiği ve Devlet Bakanı Dr. Sultan Al Jaber’in yanında iki ülkeden üst düzey yetkili ve temsilcilerin katıldığı beşinci BAE-Rus bakanlık komitesi toplantısında, Rusya ile ekonomik, ticari ve yatırımlara ilişkin işbirliğinin arttırılması ve karşılıklı dostane ilişkilerin sürdürülmesi konuşulmuştu.
 
TEPKİ YAĞDI
 
BAE'nin ilk açıklmasının ardından sosyal medyada Türk ve Araplardan çok sayıda mesaj atılmıştı. Twitter'da açılan anketten de büyük farkla BAE'nin açıklamasının yanlış olduğu sonucu çıkmıştı.

YORUMLAR 118
  • muratti 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyedekiler insan değil mi....kiralık bunlar belli
    Cevapla
  • haydoo 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar samda baslicak aemageddon savasi amigovasinda devam edecek dunyanin son hacli musluman savasi kutsal kitaplarin hepsinde yaziyor bu savasta tas tas ustunde kalmicak israil sonsuza kadar yok olacak.israil yuz yildir neyi onlemeye calisiyor kucuk gucsuz arap ulkeleri nicin guclu iran guclu turkiye istemiyor.araplarin jeton dustu.kurtlerle turkuye musluman yolunu kesip.israil kaderini degistirmek istiyor.he isa yeryuzune iniyor.medeni haclilarla muslumanlar bu savas sonunda birlesiyor.onlar musluman oluyor ffransanin yuzde otuz besi oldu digerleeide oluyor galiba avrupa Ile birlesilecek.isa inip kiyamet kopacak. Kutsal kitaplar bole diyor.
    Cevapla
  • Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayda Arapların genelini aşağlayanlara.. İyi okuyun.."Türk ve (Araplardan) çok sayıda mesaj atılmıştı. Yani bir dürzü laf etmiş uşaklık etmiştir. diğer Arap olanlar ise tepki göstermiş. Keza Rusya nın da halkının çoğu türkler le savaşmak istemediklerini belirtmiştir. Bununda sebebi bizden korktukları için değil dostlukların unuttulmaması gerektiği içindir.
    Cevapla
  • bulent 8 yıl önce Şikayet Et
    gündem olmaya çalışıyor kendi çapında
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    BAE bunlar neyin peşinde. her halde emirliğini koruyup halkı kandırmaya devam. Müslümanını yanında yer al akılsız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti