Rus vekil bile Putin'e isyan etti

Rus milletvekili Dmitriy Gudkov, Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarına ve öğrencilere yönelik baskılara sert tepki gösterdi.

Rus vekil bile Putin'e isyan etti
Rus vekil bile Putin'e isyan etti
GİRİŞ 01.12.2015 23:10 GÜNCELLEME 01.12.2015 23:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma milletvekiliDmitriy Gudkov, Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik baskıları eleştirerek, "Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doğuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" dedi.

Adil Rusya Partisi Milletvekili Gudkov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına baskı uygulandığı yönündeki haberleri değerlendirdi.

"TÜRK VATANDAŞLARI MI UÇAĞI VURDU?"

Bir ülkenin yönetimi ile halkını birbirine karıştırmanın büyük bir hata olduğunu belirten Gudkov, "Onları (Türk vatandaşlarını) Rusya'ya almıyorlar. Havalimanında onlarca saat beklemeye zorlayarak geri gönderiyorlar. Söyleyin bana, Türk öğrenciler mi uçağı vurdu? Türk inşaatçılar mı pilotu öldürdü?" ifadelerini kullandı.

Gudkov, Nazizm'in insanları ırk ve milliyet gibi seçemeyecekleri faktörlerden dolayı ayırma tabi tutmak olduğunu ifade ederek, "Rusya'da yaşanan ve televizyonlarda propagandası yapılan da tam olarak bu. Dedelerimiz bunun için mi savaştı?" diye sordu. 

"YÜZÜNÜZÜN KIZARMAMASI İÇİN DÜŞÜNÜN"

Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'daki iç savaş ve diğer olaylardan dolayı yurt dışındaki Rus vatandaşlarına ayrımcılık yapılmadığına işaret eden Gudkov, açıklamasında, "Peki Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doğuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" ifadesine yer verdi.

YORUMLAR 2
  • Hayri pitir 8 yıl önce Şikayet Et
    Vay bee rusya da hala ayık alkol komasına girmemis insanlar var
    Cevapla
  • Akıllı 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Rusya'dada akıllı adamlar var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'