İtalya'dan Sultanahmet açıklaması!

Başbakan Matteo Renzi, Repubblica gazetesinin TV kanalına verdiği röportajda İstanbul Sultanahmet’teki terör saldırısına da değindi.

İtalya'dan Sultanahmet açıklaması!
İtalya'dan Sultanahmet açıklaması!
GİRİŞ 12.01.2016 15:54 GÜNCELLEME 12.01.2016 15:54

Renzi, “Yargılamadan önce bunu daha iyi anlamamız gerek. Elbette terörizme karşı zorlu bir savaş ortaya koymalı, topraklarımızdaki değerler ve kimlik meselesi ile yüzleşmeliyiz. İstanbul’daki saldırı güçlü bir yaradır, ancak birçok saldırı, Avrupa’nın kalbinde doğuyor ve büyüyor” diye konuştu.  

Terör tehdidinin üstesinden gelmek için İtalya’nın, güvenlik bakımından diğer ülkelere göre daha iyi işleyen bir çalışma yöntemi kurduğunu anlatan Renzi, ancak bu acil durumla başa çıkmak için sadece güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını, kültürel açıdan da mücadelenin gerekli olduğunu söyledi.  

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRK HÜKÜMETİ SALDIRIYA İLİŞKİN DETAYLARI HENÜZ BİLMEDİĞİNİ BELİRTTİ

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından Bakan Paolo Gentiloni’nin Türk meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Söz konusu görüşmede İtalya’nın, saldırının kurbanları, aileleri ve Türk hükümetine yakınlık ve dayanışma mesajını ilettiği, Türkiye ve İtalya’nın, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar terörizme karşı çalıştığının vurgulandığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada Türk hükümetinin, saldırının özelliği ve sonrasında yaşananlara ilişkin henüz detaylı bilgisinin olmadığını İtalyan bakana aktardığı bilgisi de yer aldı. 

VATANDAŞLARINA SESLENDİ: TÜRK YETKİLİLERİN YÖNLENDİRMELERİNE UYUN

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da bulunan vatandaşlarını, saldırı bölgesine gitmemeleri ve yerel güvenlik birimlerinin talimatlarını dinleme konusunda da uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı kriz masası ayrıca, söz konusu saldırıda yaralananlar arasında İtalyanların bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...