İngiliz liderden Trump'a cami daveti

İngiltere İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, Donald Trump'ı ülkesinde bir camiye götürüp Müslümanlarla konuşmasını sağlamak istediğini söyledi.

İngiliz liderden Trump'a cami daveti
İngiliz liderden Trump'a cami daveti
GİRİŞ 17.01.2016 14:44 GÜNCELLEME 17.01.2016 14:44

Corbyn, İngiliz yayın kurumu BBC'de yayınlanan "Andrew Marr" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Suriye'nin Madaya beldesinin Esad rejimi ve Hizbullah militanları tarafından abluka altında olduğunun hatırlatılması ve "Hizbullah ile daha önce görüştüğünüzü söylemiştiniz, bu savaş suçunu işlemeyi durdurmak için onları ikna edebilir misiniz? Onlarla konuştunuz mu?" sorusu üzerine Corbyn şu yanıtı verdi:

"Hizbullah ve Suriye'deki krizde yer alan herkese mesajım şu; Gıdayı bir silah olarak kullanmak savaş suçudur. Bu suçu işleyen herkes, gelecekte muhakkak sonuçlarına katlanacaktır." 

IŞİD'İN FİNANSAL KAYNAKLARINA BAKILMALI

"İngiliz hükümetinin IŞİD ile irtibata geçmesinin gerekip gerekmediğine" ilişkin bir soruya karşılık İşçi Partisi lideri Corbyn, "IŞİD'in finansman kaynaklarına bakılmalı. Türkiye, Suriye, İran ve bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerine bakılmalı. IŞİD'in güçlü ve zayıf noktalarının anlaşılması gerekir ki ideolojisine meydan okunabilsin. Suriye'de siyasi çözüm bulunmalı" diye konuştu. 

Corbyn, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Donald Trump’ın Müslümanlara ilişkin görüşleri ve İngiltere'ye girişinin yasaklanma ihtimaliyle ilgili sorulara da yanıt verdi. 



TRUMP'I SEÇİM BÖLGEME DAVET ETTİM

Trump'ın görüşlerinin "tuhaf" olduğunu söyleyen Corbyn, "Daha önceki bir açıklamamda, Trump'ı İngiltere ziyaretinde seçim bölgeme davet ettim. Çünkü Trump'ın Meksikalılar ve Müslümanlarla sorunları var. Bildiğiniz gibi eşim Meksikalı, seçim bölgem ise çok kültürlü. Onu bölgemdeki camiye götürüp oradaki insanlarla konuşmasını sağlayacağım" ifadesini kullandı.  

Trump'ın İngiltere'ye gelmesinin yasaklanmaması gerektiğini kaydeden Corbyn, Trump'ın İngiltere'ye gelerek çok kültürlülüğü görmesi ve anlaması gerektiğinin altını çizdi. Corbyn, "Trump, şehirlerimizdeki çeşitliliği görüp, belki bir şeyler öğrenebilir" dedi. 

Corbyn açıklamalarında ayrıca İran'la varılan nükleer anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!